Política

Un panorama més obert

CiU fa un important salt generacional per suplir la baixa del que ha estat alcalde els últims dotze anys, Jordi Cabezas

ERC confia a donar un tomb a la supremacia convergent de les darreres dècades

La retirada del que ha estat alcalde dotze anys, i vuit anys tinent d'alcalde, Jordi Cabezas, obre la incògnita de saber si el seu partit, CiU, serà capaç de mantenir la supremacia que ha tingut durant dècades al municipi. Fa quatre anys, ERC va retallar diferències i els republicans repeteixen candidat amb un veterà a la política local: Jaume Domènech. CiU ha optat en aquesta ocasió per donar el relleu a Sonia Martínez, que és la persona que Cabezas ha convertit en el seu delfí en el tram final de mandat. CiU també ha aprofitat per renovar la llista i rejovenir-la. El PSC i el PP repeteixen els candidats de fa quatre anys: Sergi Aznar i Àngel Miguel Botana. En aquest mandat, convergents i socialistes han governat plegats i qualifiquen l'experiència de satisfactòria.

La nova cap de llista de CiU considera que un dels reptes continua sent la millora de la imatge del municipi i creu que les entitats locals hi tenen molt a dir, tenint en compte que el teixit associatiu és una de les riqueses del poble. “És important saber escoltar la gent”, comenta el socialista Sergi Aznar. Pel candidat d'ERC el model de la Jonquera està esgotat i toca “treballar pel poble”. “El model destinat a serveis per als camioners ha suposat un empitjorament de la qualitat de vida dels jonquerencs. S'ha de potenciar la recerca d'un altre tipus de client”, ha comentat Domènech. Botana també creu que s'ha de millorar el poble, però veu bé continuar potenciant la implantació de grans empreses. En aquest sentit no es pot creure que l'Ajuntament, tot i ser un dels que tenen més ingressos en contribucions, arrossegui un dèficit tan important.

LES CLAUS
La seguretat.
És un dels temes que més ha preocupat aquests darrers temps, ja que aquesta qüestió va relacionada amb la imatge del municipi.
Model.
És previst que s'implantin més centres comercials.
Sonia Martínez
CiU
Fa quatre anys que és regidora, i a mig mandat va ser nomenada primera tinent d'alcalde (fins aleshores era la tercera tinent d'alcalde) per preparar el relleu de l'històric Cabezas. A la llista de fa quatre anys, només hi continua ella i la regidora d'Educació i Joventut, Raquel Fiol.
Jaume Domènech
ERC
És metge i fa 14 anys que és regidor. Ha estat tant al govern –en el mandat passat ERC va formar equip de govern amb CiU– com a l'oposició. Aquest serà el quart cop que encapçala la llista republicana. Fa quatre anys va treure els millors resultats.
Sergi Aznar
PSC
Serà el segon cop que encapçala la llista del PSC. És l'únic regidor socialista. A l'inici del mandat es va afegir a CiU en el govern; va fer possible, així, una majoria de sis regidors per cinc a l'oposició.
Àngel Miguel Botana
PP
És inspector del Cuerpo Nacional de Policía. Durant 25 anys va ser el cap del mòdul operatiu de la policia. El 2007 va encapçalar la llista popular i, per primer cop, aquest partit va obtenir representació al consistori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A GAZA

Netanyahu insta Gantz a mantenir la unitat israeliana i quedar-se al govern de guerra

BARCELONA
àfrica

Almenys 42 morts en un atac d'una milícia vinculada a Estat Islàmic a la RDC

barcelona
PENÍNSULA COREANA

Seül reprèn les emissions contra Corea del Nord en resposta als globus-porqueria

BARCELONA
irlanda

Els primers resultats apunten a una caiguda del Sinn Féin a les municipals

barcelona
GUERRA A GAZA

El nombre de palestins morts en l’operatiu de rescat d’ostatges puja ja a 274

BARCELONA
ELECCIONS EUROPEES

Sánchez i Feijóo voten i animen a la participació

BARCELONA
política

El primer canvi d’alcalde pactat a Torredembarra, dissabte

TORREDEMBARRA
ELECCIONS EUROPEES

En marxa a la UE l’última jornada de les eleccions europees

BARCELONA
ELECCIONS EUROPEES

Rumb incert per a una UE sota l’amenaça ultra

Barcelona