Política

Setge als balanços positius

L'Ajuntament de Sabadell demana a un regidor que no lloï la tasca del govern en una roda de premsa per no vulnerar la llei

La secretària municipal de Sant Quirze fa suspendre la presentació d'una campanya

La inseguretat jurídica desfermada per la nova llei electoral es pot il·lustrar amb un parell d'anècdotes protagonitzades ahir al migdia per regidors de consistoris del Vallès Occidental. A ningú se li ocorreria, a hores d'ara, començar a posar primeres pedres, tallar cintes inaugurals o embrutar-se les sabates visitant obres. Però com pot afectar la norma al desenvolupament d'una simple roda de premsa?

A Sabadell, el regidor d'Educació, Ramon Burgués, explicava amb un professor d'institut els resultats d'un programa per orientar els alumnes de secundària amb risc de fracàs escolar. Però a l'hora d'introduir la roda de premsa, quan començava a esmentar la col·laboració de l'Ajuntament, una tècnica de comunicació li va recordar que no ponderés el paper del govern municipal. Burgués s'ho va prendre tan seriosament que va dir que l'Ajuntament no tenia gaire mèrit en el desenvolupament del programa, i que la feina, en realitat, depenia dels professors, del personal de suport i dels mateixos alumnes. A l'hora de facilitar el balanç del nombre de participants, el consistori també va haver de consultar primer el cap de l'assessoria jurídica, ja que la llei prohibeix els balanços. Però més aviat referida als resums qualitatius –tradicionalment positius– de quatre anys de mandat, com els que han proliferat en les dues últimes setmanes a Terrassa –i dividits per àrees–, que no pas a la xifra quantitativa d'inscrits en una activitat.

A Sabadell ja tenien assumida la supressió del butlletí municipal i del programa televisiu de publicitat institucional. Però fonts del departament de comunicació del consistori atribueixen ahir el zel per no transgredir la llei a la inquietud que els grups de l'oposició –bel·ligerants tot el mandat amb les polítiques comunicatives municipals– aprofitin la mínima escletxa per plantejar litigis. De fet, han cancel·lat una altra roda de premsa prevista per demà sobre el balanç d'ús dels centres cívics. I substituiran moltes compareixences de regidores i regidors per notes de premsa asèptiques.

Presentació suspesa a Cerdanyola

També ahir al migdia, i amb els periodistes arribant a una altra roda de premsa de la regidora de Comerç de Cerdanyola, Consol Pla, i els seus homòlegs de Barberà, Rubí i Sant Quirze del Vallès, els responsables de comunicació dels quatre consistoris van anunciar que quedava suspesa després que la secretària municipal de l'Ajuntament de Sant Quirze alertés que la presentació pública del mercat ecològic del Vallès Occidental també podria infringir la llei. Mentrestant, però, s'acabaven de repartir per alguns domicilis de Cerdanyola els darrers butlletins de balanç de l'any i mig de govern del PSC i CiU que no havien pogut ser tramesos dins de termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona