Política

CiU presenta 64 llistes a la comarca de l'Alt Empordà

L'alcalde de Figures vol que es projecti el territori al món

Anuncia que farà una campanya en positiu

CiU fa llistes a tots els municipis de l'Alt Empordà excepte al Far, Vilamacolum, Sant Pere Pescador i Cantallops, tot i que ho intentarà fins a l'últim moment, segons va anunciar ahir el president comarcal de CDC, Pere Vila, durant la presentació a Figueres de tots els candidats. En total, en presenta 64. L'alcalde i alcaldable de Figueres, Santi Vila, va animar els seus homòlegs altempordanesos a convertir la comarca en un feu polític de CiU. A més, va apostar per impulsar un projecte polític unitari per a l'Alt Empordà per projectar aquest territori al món. “Hem de fer un canvi de xip. Figueres té mar, i la comarca té un bon hospital, el tren d'alta velocitat i una ciutat de serveis”, va indicar. Vila va sentenciar també que la noblesa i la dignitat siguin els distintius de l'acció política de tots els aspirants a alcalde per CiU, i va anunciar una campanya per part de la federació en positiu. “No farem coses vergonyants com les que ens van fer el 2007 a Roses i Castelló d'Empúries, que ens van deixar a l'oposició des del despatx”, va manifestar. I és que, ahir, tant Carles Pàramo com Xavier Sanllehí van ser emotivament ovacionats per la resta de candidats, integrants de les llistes i familiars.

Finalment, l'alcalde de Figueres va apostar perquè les alcaldies de l'àrea urbana tinguin el color de CiU, cosa que segons ell i a diferència d'algunes vegades durant aquest mandat facilitaria l'entesa en temes comuns. El delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús, va animar els alcaldables a tenir coratge per defensar i explicar als ciutadans les retallades que la Generalitat aplica pel context de crisi econòmica. A més, va recordar que el tripartit no ha pogut fer desaparèixer CiU del mapa polític, cosa que va atribuir al fet que la federació té un projecte de país i gent a tot el territori. El conseller d'Interior, Felip Puig, havia de presidir l'acte, però no hi va poder ser per motius d'agenda.

LA XIFRA

64
llistes
presenta CiU, en total, a la comarca de l'Alt Empordà, i en poden ser quatre més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes