Política

La consulta sobre la independència registra un 31% de participació fora de Barcelona

Vint municipis catalans han celebrat també una consulta sobre la independència, a més de Barcelona

Població per població les xifres són molts dispars, des del 56,65% de Bellmunt d'Urgell al 5,43% de Gavà

L'afluència a les urnes en els 20 municipis que també han celebrat la consulta sobiranista, a banda de Barcelona, s'ha situat en el 30,9% sobre el padró i s'ha enfilat fins al 32%, segons dades del cens electoral.

Blanes i Gavà són els municipis més grans i els que han tingut una participació més baixa amb el 8,47% i el 5,43%, respectivament, segons el padró. La Pobla de Montornès també ha tingut una baixa participació que s'ha situat en el 7,91%.

Per contra, la població que ha tingut una participació més alta ha estat una petita localitat de la comarca de la Noguera, Bellmunt d'Urgell, amb el 56,65%. L'ha seguit de prop Fogars de Montclús, que ha acabat amb el 51,50% dels vots, comptant els majors de setze anys i els vots dels immigrants. No ha quedat gaire lluny Sant Pere Sallavinera, que s'ha situat al 45,95%, mentre que el 45,12% s'ha registrat al municipi de Bellprat. A Santa Margarida de Montbui els vots s'han enfilat fins al 41,08% i en la mateixa comarca però a Calonge de Segarra el volum de vots ha estat del 39,31%.

D'altra banda, a Prades s'ha registrat una participació del 38,82%, un xifra similar a la que ha tingut Campins, que s'ha situat al 37,50%. També al Vallès Oriental, però al municipi del Montseny, els vots han arribat fins al 35,34%.

El 35,26% dels vots s'han registrat a Castellfollit de Riubregós. A Pujalt, el resultat final ha estat del 34,05%, i al Vallés Oriental, al municipi de Rellinars, l'afluència a les urnes ha estat del 31,83%.

Quatre municipis més han rondat el 20% de participació. El Perelló, amb el 27,04%; el 24,7% a la població de Sant Climent de Llobregat; a Calaf, el 20,85%, i al Bruc, també a la comarca de l'Anoia, el 20,54%. A Sant Julià de Ramis només l'11,90% dels votants s'han acostat a les urnes.

El SÍ s'ha imposat per un clar 94,48% en aquestes 20 poblacions i el NO només ha tingut un 4% dels vots. A Gavà, de les més de 2.300 persones que han votat, 200 ho ha en fet en contra la independència de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona