Política

Arenys de Mar

Pera (ERC) marxa i diu que el PSC ha fet “clientelisme”

Retreu al soci majoritari que s'hagi apropiat l'obra de govern mentre ells es dedicaven a treballar, i assumeix que faran feina des de l'oposició tal com s'ha decidit a les urnes

El cap de llista d'ERC, Jordi Pera, ha anunciat que plega al capdavant del partit després dels mals resultats obtinguts, que els van fer perdre dos regidors a l'Ajuntament. Pera assumeix la derrota electoral, però també en responsabilitza en part un dels socis de govern, el PSC, a qui acusa d'haver fet “clientelisme” i no haver estat lleial al govern tripartit. El candidat republicà assegura que el mandat liderat pels socialistes amb l'alcalde Ramon Vinyes ha estat “molt complicat”. “Mentre alguns ens dedicàvem a treballar pel poble i hem defensat l'obra de govern conjunta, d'altres miraven d'apropiar-se'n i fer clientelisme”, apuntava amb referència al PSC. El candidat d'ERC defensa la feina feta al capdavant de les regidories que han tingut d'Urbanisme, Medi Ambient o Governació, però fa autocrítica ja que potser no han sabut transmetre aquest treball. Denuncia, però, “la intoxicació” per part “d'alguns” que ocuparan ara l'alcaldia, amb referència a CiU. Pera critica que l'acusessin de tenir la cadira i cobrar 6.000 euros, quan ara demostra “que pot marxar tranquil a l'empresa privada –afirma–, no com altres”, i deixar clar que cobrava 1.800 euros.

ERC ha obtingut un dels pitjors resultats de la seva història, amb 401 vots, i ha passat de ser la tercera força a ser la sisena, darrere del PP i la CUP. “La responsabilitat l'assumeixo jo, i no pas el grup, i per això plego”, manifestava el candidat. És per això que l'acta de regidor d'ERC en el ple de constitució del nou ajuntament l'assumirà la número 2 de la llista, Annabel Moreno. Pera continuarà treballant dins el partit, on ocupa el càrrec de conseller nacional, i dins la direcció comarcal d'ERC.

LA FRASE

Mentre alguns treballàvem pel poble d'altres miraven d'apropiar-se'n i fer clientelisme
Jordi Pera
candidat d'ERc

“Ens toca anar a treballar a l'oposició”

“Ens toca anar a l'oposició i fer feina des d'allà perquè així s'ha volgut a les urnes”, manifestava el candidat Jordi Pera. Així queda descartat que ERC pugui donar suport a un possible pacte d'altres forces com ara el PSC, ICV o la CUP que miressin de prendre l'alcaldia a CiU. El Bloc Municipal, amb un regidor, queda al marge de possibles pactes. Els resultats dels convergents han empitjorat i només tenen cinc regidors i no en fan prou amb els dos del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona
Política

El govern regularà els usos dels habitatges per prioritzar l’accés “a un preu raonable”

barcelona