Política

PAULÍ FONTOBA

REGIDOR DE L'ENTESA PER CALACEIT (ERC)

“Espero que el PSOE i el PP no s'ajunten a Calaceit”

El regidor republicà és decisiu per evitar un govern del PP a Calaceit

Ha lluitat perquè TV3 es puga veure a la Franja

Paulí Fontoba, o senzillament Paulí, el de Calaceit, és un conegut activista cultural en favor del català a la Franja de Ponent. A més, és militant d'ERC des de fa una vintena d'anys. A les eleccions del 22-M ha encapçalat la candidatura Entesa per Calaceit, “com a independents, però amb el suport d'Esquerra”. De fet, la federació de les Terres de l'Ebre suma el seu regidor del Matarranya als 97 regidors que ERC ha aconseguit mantenir a les comarques de l'Ebre. Ara, Fontoba pot tenir la clau del govern a Calaceit, ja que en aquest poble del Matarranya el PSOE i el PP estan empatats a quatre regidors. “També podria ser que s'ajuntessen els quatre del PSOE i els quatre del PP, tot i que espero que no ho facen”, afirma Fontoba. De fet, recorda que el PP aragonès hauria pres l'acord de no governar amb el PSOE als ajuntaments.

Tot i que va nàixer a Gandesa, el regidor republicà fa 32 anys que viu a Calaceit. “Als pobles ens coneixem tots i, al final, faré el que considere que és el millor per a Calaceit”, assenyala Fontoba, que sosté que encara no saben si serà possible formalitzar un pacte de govern amb el PSOE. “En realitat, són ells els que necessiten un regidor per tenir l'alcaldia”, diu.

A Calaceit, el PSOE ha estat la primera força, amb 295 vots, al davant dels 288 vots del PP. La candidatura de Fontoba n'ha tingut prou amb 66 vots, el 9,24% dels sufragis, per aconseguir un regidor. En canvi, el Partit Aragonesista (PAR) no ha obtingut representació municipal. El fet d'haver repetit com a regidor a Calaceit, però, no compensa del tot “la tristesa i l'amargor” amb què Fontoba veu la situació del català als pobles de la Franja. “Tenim una llei de llengües i un estatut nou que no reconeix el català, ja que només parla de les llengües de l'Aragó”, lamenta. En canvi, entre els seus èxits polítics del mandat anterior hi ha una moció que va propiciar l'acord de reciprocitat perquè els canals de TV3 i també IB3 es puguen veure a la Franja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona