Política

Mas considera que la CE avala “les polítiques d'austeritat” del govern

El president de la Generalitat valora el reconeixent de Brussel·les al pla d'estalvi del govern com “una mostra de confiança”

El portaveu d'Afers Econòmics i Monetaris destaca un “esforç diferent” de Catalunya respecte la resta d'autonomies

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha valorat com un “aval a les polítiques d'austeritat” del seu govern les declaracions del portaveu d'Afers Econòmics i Monetaris de la CE, Amadeu Altafaj, en què reconeix una “retallada de proporcions inèdites” de l'executiu català.

Des de Almenar on ha participat en la cloenda de l'Assemblea General de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Mas ha interpretat com una “mostra de confiança i un esperó” la matisació de la CE que el dimarts passat va demanar a l'Estat que vigili el dèficit de les autonomies sense fer distincions sobre l'esforç que ha fet Catalunya respecte les altres.

El cap de l'executiu català ha valorat de manera molt positiva que des de la Comissió Europea valorin que “Catalunya està fent els deures” amb la retallada del 10% dels pressupostos.

“No ho diem des d'aquí, des d'Almenar, des de Lleida o des de Barcelona. Ho diu el responsable de la CE que vigila com els països compleixen els seus dèficits”, ha afegit.

El portaveu d'Afers Econòmics i Monetaris de la CE, Amadeu Altafaj, ha reconegut que la Generalitat ha fet ja “una retallada de proporcions inèdites” i un “esforç enorme” que està sent “diferent” a la resta d'autonomies.

D'aquesta manera, Brussel·les ha matisat l'alerta que va llançar el passat dimarts quan l'eurocomissari d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, va assenyalar que les comunitats autònomes poden “posar en perill” la solvència de l'Estat espanyol, sense fer distincions entre autonomies.

Mas creu que el nou missatge de Brussel·les demostra que “Catalunya està començant a fer les coses des d'una òptica en què l'esforç d'austeritat és molt considerable” i que va en la bona línia.

“Això és un esperó i una mostra de confiança” ha sentenciat i ha alertat que “si ens diuen el contrari ens mig enfonsen” en referència a què la falta de confiança als mercats tanca l'aixeta als préstecs.

En plena negociació dels pressupostos, Mas veu la posició de la CE com un “aval” a la seva política d'austeritat que es concreta en la reducció d'un 10% en els comptes de la Generalitat.

A més, també ho interpreta com un reconeixement a Catalunya perquè “està fent els deures”, un gest rellevant tenint en compte que el govern espanyol reclama al govern d'Artur Mas que retalli el doble del previst per complir amb el dèficit establert per Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.