Política

Corominas fa una crida a la mobilització general a Olot

El nou alcalde d'Olot es compromet a crear meses de participació en tots els sectors i a obrir el consistori fins i tot als grups que no hi han tingut representació

Diu que vol un ajuntament amic

Josep Maria Corominas va ser investit ahir setè alcalde d'Olot de l'actual etapa democràtica i es va comprometre a institucionalitzar la participació ciutadana amb meses sectorials; va fer una oferta de consens per fer un pla de govern i convertir l'Ajuntament en una administració amiga del ciutadà i va llançar un clar missatge integrador assegurant que tots els olotins –l'increment d'un a dos regidors de la PxC ha aixecat molt debat a la ciutat– tenen els mateixos drets i deures. Va avançar també que sabrà trobar la fórmula perquè els partits sense representació puguin participar de la vida política del consistori. De fet, va fer una crida general a la implicació de tots els ciutadans i de tots els sectors per afrontar un moment difícil i de pocs recursos, una etapa de grans oportunitats, segons ell.

Josep Maria Corominas va ser investit amb els vots dels deu regidors del seu grup, que integra independents i un militant de Reagrupament. Pere Gómez i Clara Casanovas, d'ERC, van votar en blanc. El primer va justificar que el resultat no havia respost a les expectatives que tenien de convertir-se en clau per al govern de la ciutat, va anunciar que treballaran des de l'oposició amb llibertat i va allargar la mà a CiU recordant que no té majoria absoluta, però augurant quatre anys molt engrescadors.

Els sis regidors del PSC van votar el seu cap de llista, Josep Guix, que va tornar a insistir que cal un gran pacte de ciutat per als temes de futur i va demanar la implicació de tot els consistori per reduir en els propers comicis l'alta abstenció que hi va haver, un 46% del cens. Júlia Sala es va estrenar com a portaveu del PP votant-se a si mateixa i es va oferir a treballar amb il·lusió per la ciutat. Moisès Font (PxC) –els dos vots de la plataforma van ser per a ell– va dir que la seva voluntat és sumar per Olot per sobre de qualsevol partidisme. I, finalment, Josep Berga (CiU) va qualificar l'alternança política com a signe de salut democràtica i va justificar que presentaven com a candidat a ser alcalde a Corominas per la seva capacitat de treball en equip i de diàleg, pel seu sentit comú, per la seva honestedat i tolerància, i perquè creu en les persones, en Olot i en Catalunya.

Després de rebre la vara d'alcalde de mans de l'alcalde sortint, Lluís Sacrest, i de jurar el càrrec, Josep Maria Corominas va insistir en els quatre eixos del seu programa: promoció econòmica, cohesió social i educació, la ciutat dels detalls i l'eficàcia de l'administració. Va acabar amb un record molt emotiu per al seu germà Jordi, després de la mort del qual ell va entrar en política. “Amb la vara d'alcalde, recullo el seu testimoni. Estigui on estigui, sé que se sent orgullós de mi i jo d'ell”, va concloure.

LA FRASE

Faig un record pels meus predecessors en reconeixement a la continuïtat democràtica.
Josep M. Corominas (CiU)
alcalde d'olot

Concentració contra el racisme

Més d'un centenar de persones van respondre ahir a la crida que diverses entitats olotines van fer a través de les xarxes socials i es van concentrar davant de Can Joanetes contra el racisme. En concret, contra els dos regidors de la Plataforma per Catalunya. Van rebre els assistents al ple de constitució del nou consistori amb el gegant del Santonegro del nucli antic, un gegant negre, i amb pancartes contra el racisme. El gegant i part dels assistents van ballar al ritme d'un acordió. Els participants van llegir dos textos, un del periodista Albert Om i un altre que explicava les idees i les vinculacions del dos de la PxC, Ignasi Mulleras, i van esperar la sortida dels nous regidors. Els dos de la PxC van sortir per una altra porta. Els organitzadors van recollir signatures i van avançar que controlaran les iniciatives de la plataforma al plenari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Xavier Vinyoles
Alcalde de Bescanó (ERC)

“Treballem en una xarxa de calor per a edificis públics i privats”

Bescanó

Del cel a l’infern de  Ciutadans

Banyoles
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont tot equiparant-lo a Feijóo i albira un tripartit

madrid
Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona