Política

Ciutadans de Paiporta volen recuperar l'EPA

Una concentració d'uns centenars de persones van fer pressió divendres passat perquè la comissió d'educació no acomiadara el professorat del Centre Municipal d'Adults

Més de dos centenars de persones es van concentrar divendres 22 de juliol, a les portes de l'Ajuntament, en coincidència amb la celebració de la comissió d'educació que havia de tractar l'acomiadament del professorat contractat pel consistori, per a l'Escola d'Adults de Paiporta.

Els concentrats, van mostrar el seu desacord amb aquesta mesura, per considerar que el Centre de Formació de Paiporta fa una tasca molt interessant a favor de la formació permanent dels adults de la vila , que va més enllà de la impartició de l'ensenyament reglat i que traspassa la frontera formal, per endinsar-se en terrenys de caràcter social i d'acollida.

De portar-se a terme aquesta proposta realitzada per l'alcalde, a poc d'arribar al consistori en aquesta estrenada legislatura, el Centre d'Adults de Paiporta, sols podrà acollir quatre branques reglades i poca cosa més, amb el personal que el centre disposa, dos professores funcionàries de l'ajuntament i un professor de la diputació.

Des del primer moment, Compromís per Paiporta s'ha situat del cantó de la supervivència i manteniment del Centre d'Adults del poble i és per això que, va convocar aquesta concentració de divendres. La decisió d'acomiadament del professorat municipal, resta pendent de la solució que es donarà al proper plenari.

No és bona política

Pere Rossell

Mentre tota Europa procura potenciar la formació contínua i continuada de les persones, ací, l'alcalde d'un municipi que es troba agermanat amb un altre d'aquest territori que va més enllà dels Pirineus, ha decidit desfer-se de les persones que animen l'Escola d'Adults i la configuren com a un centre d'acollida i de creixement cultural. Assegura que no disposa de suficients diners, però la ciutadania troba que s'han de fer esforços per a garantir la continuïtat de l'escola i en cas de retallar d'algun cantó, s'hauria de retallar de festes, traques, celebracions, falles, setmana de bous i altres històries absolutament prescindibles.

L'alcalde de Paiporta ha de saber que, l'escola d'Adults, enganxa el poble amb la nova concepció europea de l'educació i que, en temps de crisi, la formació de la ciutadania, resulta axial. Doncs ja ho sap l'alcalde. Pot prescindir de la música i dels músics que la toquen, però una part de la ciutadania ho manifesta clar i ras: menys bous i més escoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Israel ocupa tot el corredor de Filadèlfia des de Kerem Shalom fins al mar

Barcelona
Estats Units

Biden creu que els soldats que van lluitar contra Hitler ara voldrien aturar Putin

Barcelona
guerra a europa

Biden anuncia davant Zelenski un nou paquet d’ajuda militar a Ucraïna

barcelona
regne unit

Sunak demana disculpes per haver marxat de la cerimònia del Dia D

barcelona
guerra a europa

Suïssa descarta un acord durant la conferència sobre Ucraïna, sense Rússia

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

El torn d’Irlanda i la República Txeca

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu parlarà davant el Congrés dels EUA el pròxim 24 de juliol

barcelona
Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Eleccions Europees

L’extrema dreta es dispara en els Països Baixos, segons els sondejos

Barcelona