Política

JORDI CAMPS VICENTE

ALCALDE DE VIDRERES (CIU)

“Es fa demagògia amb els sous”

Defensa el seu augment de sou per la dedicació exclusiva, i assegura que la partida de retribucions no s'incrementa

S'anunciava una rebaixa d'impostos abans de les eleccions, però ara diu que s'ha d'estudiar bé

Despatx buit
Fa sis mesos aproximadament que les dependències de l'ajuntament es van traslladar i, de moment, al despatx d'alcaldia, Camps només hi té telèfon i cadira. Rehabilitar l'ajuntament vell té un cost de 2,7 milions, ara mateix, prohibitiu.

Va estar els darrers quatre anys a l'oposició, i ara és alcalde després d'haver aconseguit els millors resultats per CiU a Vidreres, gràcies al pacte amb VsT-ERC.

En el ple de dimarts van aprovar per unanimitat una moció contra el tancament dels serveis d'urgències, quin impacte té la retallada a Vidreres?

Ens treuen les urgències de la nit, que són una necessitat per a la gent del poble, i nosaltres hem de defensar els interessos del poble. Fa dies que ens estem movent a veure si trobem alguna solució entre els municipis afectats: Maçanet, Sils, Riudarenes i Vidreres, que estaríem dins la mateixa àrea bàsica de servei. Hem de fer el que puguem perquè no ens treguin aquest servei. A Vidreres som 7.800 persones censades, però a l'estiu en podem arribar a ser 15.000. Els primers interessats que no marxin les urgències som nosaltres.

L'increment del sou li ha portat les primeres crítiques de l'oposició...

Hi ha molta demagògia. Partim de la mateixa quantitat que destinava l'anterior equip de govern, 130.000 euros, i som vuit persones, quatre més que ells. Els regidors de l'equip de govern cobraran menys, alguns 10.000 menys l'any..., i els dos que tenim més responsabilitat ens l'apugem. I ni l'Eduard ni jo cobrarem dietes ni desplaçaments.

Per què no demanen informació als tècnics de l'Ajuntament en comptes de fer auditories?

Preferim una auditoria. Diuen que hi ha una ràtio d'endeutament del 40%, que es considera sanejat, però ens estem trobant factures que no es van pagar... Ens estem trobant coses mal fetes i volem veure com s'han portat les coses.

En què es notarà el canvi de govern?

Tindrem en compte les urbanitzacions i intentarem escoltar tothom, evitar el que ens hem trobat les últimes setmanes: venia gent que deia que no els havien escoltat. Fins i tot una dona se'm va posar a plorar perquè no se l'havia escoltat per uns problemes amb veïns. Mirarem de ser l'alcaldia que escolta les persones. També volem arreglar les entrades al municipi, perquè no es vegi desordenat, i adequar els aparcaments que hi ha davant de Mercadona, que està molt deixat. Mirarem d'evitar denúncies de veïns del poble perquè no se'ls ha escoltat o se'ls ha maltractat.

N'hi ha?

Me n'he trobat alguna... Si som aquí és per servir el poble. Tenim la responsabilitat de gestionar un ajuntament amb 80 treballadors i els 7.800 ciutadans són els nostres caps, no estem per sobre de ningú.

Durant la campanya havia dit que es reduirien impostos...

Amb el tema del cadastre vaig demanar al Consell Comarcal que fes un estudi. Estem mirant si es pot fer una altra revisió cadastral perquè els preus ara estan desfasats. Un cop tinguem el pressupost del 2012 muntat mirarem les ordenances, i volem suprimir la d'entrada de vehicles. A Vidreres per entrar el cotxe a casa teva pagues set euros l'any.

Però els impostos?

La regidora d'Hisenda hi esta treballant, ho hem de mirar. També mirarem de buscar altres fonts d'ingressos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona