Política

Solidaritat no descarta participar en els comicis del 20-N

La formació assegura que la seva prioritat són les eleccions catalanes del 2014, però es plantejaria integrar-se en una “gran coalició independentista”

La decisió es prendrà en una assemblea nacional a l'octubre

Solidaritat Catalana per la Independència ha valorat l'avançament de les eleccions espanyoles des de la distància i ha recordat que la seva prioritat són els comicis catalans del 2014. Amb tot, ha deixat la porta oberta a participar en els comicis del 20-N si es formés “una gran coalició independentista”.

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ha explicat aquest divendres en una roda de premsa al Parlament que el partit estudiarà si es presenta o no a les properes eleccions generals. La decisió definitiva, ha precisat, es prendrà en una assemblea nacional prevista per al mes d'octubre.

En qualsevol cas, Bertran ha avançat que la formació és reticent a concórrer a les legislatives espanyoles i ha remarcat que la “prioritat del catalanisme són les eleccions del 2014”.

De totes maneres, el dirigent de SI ha avançat que no descarten entrar a formar part d'“una gran coalició independentista” per fer un “combat polític a Madrid a favor de l'autodeterminació” si hi ha alguna proposta formal.

Sobre la data escollida per a les eleccions, el 20 de novembre, Bertran ha destacat que “té una gran significació espanyola” perquè coincideix amb l'aniversari de la mort de dos dels seus dictadors, Francisco Franco i José Antonio Primo de Rivera. “Segurament l'han elegit per això”, ha aventurat.

Coalició abertzale

En la mateixa línia, Bildu ha explicat que encara ha d'estudiar si es presenta a les eleccions generals. En cas que decideixi fer-ho, podria intentar presentar-se en coalició amb formacions com Aralar i el Partit Nacionalista Basc (PNB). Així ho ha fet explicat el portaveu de la coalició abertzale, Mariano Álava, que ha comparegut juntament amb Bertran al Parlament de Catalunya. “Seguirem treballant amb l'acumulació de forces, intentarem que al nostre projectes s'hi sumin altres que estiguin en sintonia amb les nostres reivindicacions”, ha explicat Álava. Alguns membres de Bildu són aquests dies a Catalunya, on faran conferències en diversos municipis convidats per SI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.