Política

L'alcalde de Lleida aposta per defensar “com a nació” el model educatiu i una sortida de la crisi

L'Ajuntament de Lleida ha fet l'ofrena floral a la Seu Vella mentre alguns partits han seguit fent-ho a l'antic convent del Roser

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, s'ha mostrat partidari de defensar una sortida “com a nació” de la “dura situació de crisi econòmica que afecta sobretot a la joventut”. Ros també ha alertat del perill de “situacions difícils que posen en perill l'estat del benestar que s'ha construït amb molt d'esforç durant molts anys”. Per això, segons l'alcalde “cal defensar un model educatiu que mai ha creat dificultats ni crispació social”. Ros ha afegit: “la crispació la creen els que qüestionen el model educatiu català”. L'Ajuntament de Lleida ha celebrat la Diada a la Seu Vella, com ja es va fer l'any passat, tot i que alguns partits han seguit anant a l'antic convent del Roser.

L'alcalde de Lleida s'ha mostrat convençut de que el model educatiu en català és una base pedagògica, científica i de convivència a Catalunya. Àngel Ros ha convidat a fer el pregó de l'11 de setembre al rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, en representació d'una institució que el 1714, llavors anomenada Estudi General, va ser abolida junt amb altres institucions catalanes i el règim foral de la Paeria.

El rector ha fet valdre el seu paper d'historiador analitzant els fets del 1714 amb el punt de mira posat al 12 de setembre, “un dia que simbolitza la immensa força de la nació catalana per tirar endavant”. Segons Fernández, els catalans van ajudar a posar Espanya entre els països més poderosos de la Mediterrània.

A banda d'aquest acte institucional als peus de la Seu Vella, on durant tot el matí partits, entitats i associacions han fet les seves ofrenes, alguns formacions independentistes com la CUP, Esquerra, Solidaritat o Reagrupament han mantingut la tradició de fer el seu homenatge a l'antic convent del Roser, on s'havia fet fins l'any 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona