Política

Rigau: “No estic preocupada, estic confiada que ens en sortirem”

La consellera d'Ensenyament lamenta que l'inici de curs estigui marcat per la resolució del TSJC sobre la immersió lingüística

Recorda que la llei està per davant de les queixes de particulars i que per aquest motiu la petició de tres famílies no pot fer canviar la llengua vehicular de l'escola

Veu una “part positiva” de la polèmica, assegurant que és important que “cada generació renovi el seu compromís amb la llengua”

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha lamentat que el primer dia de curs escolar estigui marcat per la polèmica interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga la Generalitat a incloure el castellà com a llengua vehicular i que ha qüestionat aquests el model d'immersió lingüística. “No estic preocupada, estic confiada que ens en sortirem”, ha assegurat Rigau en una entrevista a Els matins de TV3.

Rigau ha volgut deixar clar que en el recurs presentat per la Generalitat posa la llei del Parlament (la Llei d'Educació de Catalunya) “per davant de les queixes de particulars”, que assegura ja han rebut resposta a les seves peticions puntuals (que la preinscripció i les circulars siguin en castellà). “Però la llei no permet canviar la llengua vehicular de l'escola per la petició de tres famílies”, ha assegurat.

Amb tot, Rigau ha volgut transmetre un missatge positiu de tota la polèmica, assegurant que “cada generació ha de renovar el compromís amb la llengua”. De fet, ha recordat que fa 30 anys la lluita va ser també per una escola en català i que és “important” que de forma periòdica es reivindiqui el català com a llengua vehicular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.