Tremosa compara la visita del president espanyol amb les de Franco

Mas i Duran avisen que confiar en el PSOE seria «mortal» per al país

Coincidint amb la visita de Zapatero a Barcelona, CiU va situar el president espanyol i els socialistes en el punt de mira. Al matí, Tremosa va comparar el viatge de Zapatero amb els que feia el dictador. «Em recorda les èpoques de Franco, quan el caudillo es reunia amb els ajuntaments perquè no hi havia res més», va dir, al·ludint a la trobada que el president espanyol va tenir amb alcaldes socialistes catalans a l'ajuntament de Barcelona. El cap de cartell de la federació nacionalista va censurar que el president «ignorés» en la seva visita el govern de la Generalitat, quan «les comunitats autònomes tenen un paper capital en la lluita contra la crisi». També va carregar contra la «indiferència soviètica» de l'executiu espanyol davant dels índexs creixents de l'atur, el tancament d'empreses i la «destrucció massiva» de llocs de treball.

Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida també es van conjurar per carregar contra el PSOE. En el míting final de campanya a Tarragona, el líder i el secretari general de CiU van alertar els potencials electors dels socialistes que Zapatero podria clavar un «pessic mortal» a Catalunya. Per exemplificar-ho, Mas va recórrer a la faula de l'aranya i la mosca: «L'aranya teixeix la seva tela. En un extrem hi ha una mosa, que toca un fil de la tela. L'aranya tensa el fil, acosta la mosca i se la menja d'una sola mossegada.» El president de la federació va avisar que en els comicis de diumenge hi ha «en joc el respecte de Catalunya» perquè si el resultat «acaba engreixant aquells que s'han dedicat a menysprear els nostres signes d'identitat col·lectiva, sortirien premiats els que han de ser castigats».

El candidat es «mulla» a Port Aventura

No es va atrevir a pujar al Dragon Khan com en el seu moment ho va fer l'expresident Jordi Pujol. El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, va preferir mullar-se a les atraccions d'aigua en una visita inesperada ahir a Port Aventura: al Grand Canyon i al Tutuki Splash. Després d'un acte amb representants del sector turístic a Vila-seca, en què va defensar que «l'economia catalana es pot salvar gràcies al turisme de creuers», Tremosa va passejar pel parc acompanyat pel seu equip amb el responsable de la campanya electoral de la federació nacionalista, Francesc Homs, al capdavant, i d'un seguici de periodistes durant aproximadament una hora i mitja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden diu que deixarà d’enviar bombes i munició a Israel si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una carta contra la “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona