Política

Cs afirma que Rubalcaba “està inhabilitat per a ser president d'Espanya”

Jordi Cañas considera que el candidat del PSOE fa una crida a la “insubmissió davant la llei” al defensar la immersió lingüística catalana

Alerta que socialistes i populars han entrat “en el marc mental dels nacionalistes”

El diputat de Ciutadans (Cs) Jordi Cañas ha considerat aquest dilluns que el cap de llista del PSOE a les eleccions al Congrés del Diputats, Alfredo Pérez Rubalcaba no pot ser president d'Espanya després de la seva defensa de la immersió lingüística catalana.

Eltambé portaveu de Cs s'ha referit avui en roda de premsa a les declaracions del presidenciable socialista durant la Festa de la Rosa del PSC celebrada aquest diumenge a Gavà. Segons Cañas, a l' advocar pel model d'immersió lingüística de l'escola catalana, Rubalcaba “en lloc de defensar la legalitat, defensa la insubmissió davant la llei”. Per aquest motiu, ha afirmat que l'exministre de l'Interior “està inhabilitat per ser president d'Espanya”. “És paradoxal escoltar a aquell que aspira a governar Espanya fer un al·legat a favor de l'incompliment de les sentències judicials”, ha remarcat.

A més, Cañas ha advertit que tant PSOE com PP han assumit “conceptes creats pels nacionalistes per fracturar” Espanya i han entrat “en el marc mental dels nacionalistes”. En aquest sentit, ha lamentat les paraules de Rubalcaba en què deia que “quan Espanya respecta als catalans, els catalans se senten còmodes amb Espanya”, ja que, al seu parer, “Catalunya i Espanya no són realitat polítiques diferents”, ha indicat el portaveu de Cs. “No ho són ni en la realitat política, ni en la realitat emocional de la majoria dels catalans”, ha insistit.

Cañas ha assegurat que aquest acostament a les posicions nacionalistes es deu a què “tots dos partits han mercadejat amb els drets civils i constitucionals dels catalans” i ha alertat contra “qualsevol pacte polític” que pugui vulnerar drets constitucionals. “Volem que comencin a defensar el que és lògic i just: que en una comunitat bilingüe i hagi una escola bilingüe”, ha reclamat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona