Política

catalunya

El nou president de l'ACM reclama un finançament millor per als municipis

Miquel Buch agafa el relleu de Salvador Esteve al capdavant de l'entitat municipalista

L'acte va servir per anunciar l'entrada a l'ens de Barcelona i Girona

L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU) és des d'ahir president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). El nou cap visible de l'entitat municipalista, que agrupa més del 95% dels ens locals de Catalunya amb l'objectiu de defensar els seus interessos i ser-ne la veu representativa, va reclamar “un finançament millor per als municipis i Catalunya”. Buch va recordar que “els Ajuntaments estan donant un 26% de serveis que no els corresponen i ho fan amb molta qualitat”. De la mateixa manera, Buch va remarcar el fet que ha de ser ben clar “quines són les competències que han d'assumir els ajuntaments i qui les paga”.

Buch agafa el relleu al capdavant de l'ACM de Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona i batlle de Martorell. L'assemblea també va servir per anunciar la recent entrada a l'ACM de ciutats com ara Barcelona i Girona. Es va aprofitar l'acte per celebrar els 30 anys de l'ens i fer un homenatge a tothom que l'ha presidit. El president entrant va ser triat amb un 98,5% de vots favorables, amb només tres vots contraris i dues abstencions.

Un alcalde jove

Miquel Buch va néixer fa 36 anys a Premià de Mar, a la comarca del Maresme. Després de desenvolupar diversos càrrecs al si del grup de CDC, va entrar com a regidor a l'oposició a l'Ajuntament de la seva població natal l'any 1999. El 2003, CiU va guanyar les eleccions al municipi i Buch va assumir la quarta tinença d'alcaldia. Després de la sobtada desaparició del llavors alcalde Jaume Batlle, el febrer del 2007, el nou president de l'ACM el va substituir al capdavant del govern municipal, i des d'aleshores encara ostenta la vara d'alcalde.

LA FRASE

S'ha de reclamar i aconseguir un millor finançament pels municipis i per Catalunya
Miquel Buch
nou president de l'Associació catalana de municipis (ACM)

Mas demana consens pel pacte fiscal

El president de la Generalitat, Artur Mas, va aprofitar l'assemblea de l'ACM per recalcar la necessitat d'aconseguir el pacte fiscal per a Catalunya. Això sí, també va reclamar el consens de tots els agents per aconseguir-ho. “Ara toca demanar-lo [el pacte], però, si no som capaços d'arribar a un consens, de segur que no ens escoltaran”, va vaticinar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.