Política

El Consorci de la Zona Franca diu que el corredor mediterrani “superarà un llast històric” de mala connexió amb Europa

Manuel Royes afirma que “és la millor notícia per què el teixit industrial català recuperi competitivitat

El delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Manuel Royes, s'ha congratulat aquest dimecres de la decisió de la Comissió Europea de donar suport al corredor mediterrani de la Xarxa Bàsica Transeuropea de Transports i ha assenyalat que “és la millor notícia per què el teixit industrial català recuperi competitivitat” perquè “permetrà vèncer un dels colls d'ampolla més antics que llastaven la nostra economia: la manca de connexions ferroviàries amb Europa.”

La necessitat d'accessos ferroviaris d'amplada i connexió europea ha estat una reclamació històrica dels sectors productius de Catalunya i del CZFB, ha afegit Royes.

Royes ha recalcat en una nota de premsa que “l'eix ferroviari mediterrani serà una força tractora impressionant per la nostra indústria, ja que eliminarà una pesada llosa que lligava de mans les produccions de Múrcia, València i Catalunya, i ens ajudarà a fer sinergies entre aquestes comunitats tan productives. L'eix que es construirà trencarà una frontera que aïllava els nostres principals nodes productius i logístics, farà més competitius els nostres productes i també serà un nou revulsiu per la ubicació al llevant espanyol d'empreses internacionals”, ha considerat.

“En l'actual tessitura de crisi econòmica -ha afegit-, en la qual tothom hem de concentrar esforços i arribar a enteses per retrobar el camí del creixement, la decisió de la Comissió Europea és, a més d'una notícia esperada històricament, una llum al final d'un túnel, en la qual hi tenim posades moltes esperances”. Royes ha assenyalat que “la unitat social, empresarial i política és el millor camí per obtenir els objectius que ambicionem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Rússia acusa l’OTAN de tensinar per encoratjar atacs en territori rus

barcelona
guerra a europa

Un total de 550 nens han mort a Ucraïna des que va començar la invasió russa

barcelona
POLÍTICA

Plega l’alcaldable d’IPS-CUP de l’any passat i del 2019

Salt
política

Aragonès veu l’amnistia una “victòria de país”

barcelona
judicial

El TSJC no admet la querella de Vox i la denúncia de Cs contra la Mesa per la ILP sobre la independència

barcelona
Sud-Àfrica

Els primers resultats apunten a la pèrdua de la majoria absoluta de l'ANC

Barcelona
Regne Unit

La dissolució del Parlament dona el tret de sortida a la campanya electoral

Barcelona
política

Un processat per l’1-O ja en demana l’amnistia al jutjat 13

barcelona
mèxic

La campanya mexicana tanca amb un candidat a alcalde mort a trets

barcelona