Política

Homs creu que Peces-Barba té una visió “imperialista” de les relacions Catalunya-Espanya

El portaveu del govern encara troba més “impresentable el silenci del polítics espanyols”

Gregorio Peces-Barba creu que “no és el mateix” fer broma amb els bombardejos de Barcelona que amb els de Gernika

Francesc Homs, portaveu del govern, ha dit aquest divendres que les declaracions de Gregorio Peces-Barba, un dels pares de la Constitució, segons les quals a Espanya potser li hauria anat millor si s'hagués quedat amb els portuguesos en lloc de amb els catalans denoten que l'expolític i jurista té “una perspectiva de la vida certament imperialista”.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Homs ha afegit que Peces-Barba ha tractat el país “com si fóssim una colònia” i ho ha considerat tot plegat “lamentable”.

A banda, ha afegit que troba “més inquietant” que cap líder espanyol hagi censurat les paraules de l'expresident del Congrés espanyol.

Aquesta actitud l'ha portat a dir: “Això és el que tenim desgraciadament en molts àmbits de la política espanyola o del món que es relaciona amb la política espanyola. Molt sovint alguns ens diuen que això només bé de la banda del PP. Aquest senyor no és del PP és de la banda del PSOE”.

Fer broma amb els bombardejos

El catedràtic i pare de la Constitució, Gregorio Peces-Barba, ha afirmat aquest divendres que “no es el mateix” fer broma amb els bombardejos de Barcelona que amb els de Gernika o els assassinats d'ETA.

Després de les polèmiques declaracions d'ahir, en què afirmava que amb els portuguesos a Espanya li hauria anat millor, Peces-Barba ha demanat disculpes si ha ofès algú, tot i que ha considerat que va ser “molt cortès” i que no ha estat portada als diaris de Madrid.

En declaracions a RAC1, el pare de la Constitució també ha afirmat que el segle XVII ja ha passat i que no ha anat malament a l'Estat que Catalunya hagi estat una part d'Espanya”.

Quan el periodista Jordi Basté li ha preguntat si està bé fer broma sobre els bombardejos de Barcelona, en referència a les seves declaracions d'ahir, i si estaria bé fer-ho amb els de Gernika o amb els assassinats d'ETA, aquest ha respost que “no és el mateix”.

Sobre les paraules del president de la Generalitat, Artur Mas, que ahir va demanar al PSOE una “desqualificació” de les declaracions de Peces-Barba, el catedràtic li ha respost: “El senyor president em podrà reprovar a través del seu partit, però el PSOE ja decidirà el que ha de fer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez avança a les 11 la compareixença per anunciar si continua al capdavant del govern o no

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona
infraestructures

Pistes independents: la clau

Barcelona