Política

Baix Penedès

El PSC de Calafell acusa un regidor del PP d'intent de suborn i vol que dimiteixi

Basa les acusacions en una conversa privada que està penjada en un bloc del municipi

El regidor ho nega i diu que prepara una denúncia als jutjats

El grup del PSC de Calafell ha reclamat que l'alcalde, Joan Olivella (CiU), “reaccioni, per exemple, traient les competències al regidor Juanjo Iglesias, del PP”, segons explica el portaveu del PSC, Ramon Farré, després que s'hagi fet pública, a través d'un bloc de Segur de Calafell, la gravació d'una conversa privada en què el regidor apareix parlant sobre el govern local (CiU i el PP) i sobre la possible contractació del nou gerent de l'empresa municipal CEMSSA.

El grup municipal, que ha distribuït la transcripció de la conversa en una nota pública, considera que en la conversa “es mostren aspectes molt greus que afecten directament la gestió municipal, com ara l'intent de suborn a Pere Nevot, l'administrador del bloc de Segur, proposant la seva cunyada com a gerent de l'empresa municipal”. Segons el PSC, la conversa no només demostraria que hi hauria un intent de suborn, sinó que revela que “hi ha dissensions internes en el govern de Calafell”.

El regidor del PP, Juanjo Iglesias, va negar ahir que “al govern local hi hagi cap crisi com pretén fer creure el PSC”, i que s'hagi produït cap intent de suborn. “És una conversa privada gravada i treta de context. Però, si estan convençuts que hi ha algun delicte, que vagin als jutjats”, diu. En la conversa, segons explica el regidor, es parlava d'una empresa particular i, en cap cas, relacionada amb el govern. Iglesias va dir ahir que els seus advocats estan preparant una demanda judicial per haver fet públiques converses privades gravades d'amagat.

Fonts del govern local van indicar ahir que “si hi ha indicis d'irregularitats, el camí correcte són els jutjats”, i van afirmar que, mentre això no passi, “cal respectar la presumpció d'innocència del regidor”.

LA FRASE

És una conversa privada gravada, retallada i treta de context. Aniré als jutjats
Juanjo Iglesias
Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Calafell (PP)

El regidor havia format part de l'equip del bloc

Juanjo Iglesias es va convertir, en les eleccions passades, en el fitxatge estel·lar del PP que lidera Olga Elvira. El regidor era membre de l'equip del bloc d'internet, molt seguit al municipi, però el va deixar en entrar al govern. Les gravacions fetes públiques, les han fet els companys del bloc. Iglesias es va limitar ahir a dir que tot plegat era un tema “personal que s'ha fet gros”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.