Política

El PSC vol unir la Garrotxa amb l'Estat francès

La número dos pel PSC, Iolanda Pineda, es compromet a desdoblar l'A-26 entre Olot i Figueres i enllaçar amb l'A-7

El PSC vol prendre més compromisos i els vol explicitar, especialment pel que fa referència a infraestructures. Ahir, la número dos pel PSC gironí, Iolanda Pineda, es va comprometre amb fermesa a finalitzar el desdoblament de l'A-26, que connecta Olot i Figueres, amb l'objectiu que la Garrotxa “tingui sortida cap a França”.

Així ho va explicar ahir a Olot, juntament amb el candidat de l'Entesa al Senat, Rafel Bruguera. En concret, i segons Pineda, el PSC vol finalitzar els dos trams entre Besalú i Cabanelles, i l'altre entre Cabanelles i Figueres, a més de connectar-la amb l'autopista AP-7 a través d'un enllaç a Vilafant. Pineda va explicar que aquesta obra suposarà un impuls per a l'economia de la Garrotxa i el Ripollès, ja que “millorarà la capacitat d'exportació d'aquestes comarques i consolidarà empreses importants com el clúster carni”. La candidata del PSC també va voler concretar altres infraestructures per a la Garrotxa, incloses en el programa electoral dels socialistes gironins, com ara el túnel de Bianya i la variant d'Olot; la millora i condicionament de la carretera N-260 o els projectes constructius de l'eix pirinenc Olot-Ripoll i les variants Sant Joan de les Abadesses, Ripoll i Campdevànol.

D'altra banda, Pineda no es va estar d'advertir del “perill” que corre el Museu dels Sants d'Olot –inaugurat fa quatre anys amb el suport d'una inversió estatal de l'1% cultural– per culpa, segons va dir, de la “mala gestió” de CiU a l'Ajuntament d'Olot. Pineda va subratllar els 11 milions d'euros destinats a inversions en rehabilitacions d'edificis i equipaments culturals que han invertit amb inversions procedents del Ministeri de Foment.La candidata també va consider que tancar el museu dels Sants seria “perdre una oportunitat cultural i turística per a la ciutat d'Olot” i va destacar que l'equipament cultural rep uns 7.000 visitants anualment. En aquest sentit, Pineda va exigir a CiU a buscar “alternatives més creatives perquè el museu serveixi per dinamitzar el turisme a la comarca”.El cap de llista al Senat, Rafel Bruguera, va afegir que Olot és el paradigma del què pot passar en un futur si governa la dreta: “Hem vist com ha caigut l'espasa de Dàmocles sobre el Museu dels Sants o el tancament de llits a l'Hospital Comarcal d'Olot. Per això, en aquestes eleccions ens hi juguem molt”, va manifestar. Per això, Bruguera va instar totes les persones que se sentin catalanistes i progressistes a anar a votar. Segons Bruguera, si guanya el PP molts catalans d'esquerres es poden “penedir” d'haver-se quedat a casa i no haver anat a votar . El candidat va assegurar també que els populars no tindran “cap respecte” per les identitats diverses de l'Estat.

LA FRASE

Millorarà la capacitat d'exportació d'aquestes comarques i consolidarà empreses importants com el clúster carni
Iolanda Pineda
Número 2 del PSC per girona

La generació Lluch, a Girona

La figura d'Ernest Lluch com a persona sàvia que va saber ensenyar simplicitat, austeritat, ganes de viure, música, futbol, o vida però, sobretot, política als homes i les dones que al llarg de la Transició i la democràcia han defensat les idees socialistes, va marcar la presentació del llibre La política, un compromís de present i de futur, al Bau bar del Col·legi d'Arquitectes de Girona. Joaquim Nadal va mostrar la cara més didàctica per demanar reflexió i autocrítica, i va reivindicar la força transformadora de la democràcia, reivindicant el compromís del seu partit amb l'austeritat, la veritat, la creativitat i les llibertats públiques. Àlex Sáez es va definir com un membre de la generació Lluch, i com ell, va dir, lluitaria amb totes les seves forces perquè no es perdi l'estat del benestar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegura que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL