Política

Putin governarà amb majoria parlamentària

Rússia Unida guanya les eleccions legislatives amb el 49,67% dels vots, però perd 77 escons

La participació en aquests comicis ha estat del 60% del cens electoral .

El partit Rússia Unida, liderat pel primer ministre, Vladimir Putin, ha guanyant aquest diumenge les eleccions parlamentàries de Rússia. Segons dades de la Comissió Electoral Central, ha obtingut el 49,67% dels vots al 95% de l'escrutini. El partit ha perdut 77 escons i suma 238 de los 450 diputats, de manera que seguirà governant amb majoria a la Duma, la cambra baixa del Parlament rus. El Partit Comunista ha estat el segon partit més votat amb el 19,13%, seguit de Rússia Justa, amb el 13,18% dels vots, i el Partit Liberaldemócrata que ha obtingut l'11,66% dels vots. La participació en aquestes eleccions legislatives ha estat del 60% del cens electoral.

Després que la Comissió Electoral Central russa hagi declarat oficialment aquest dilluns Rússia Unida com a guanyador de les eleccions, el seu líder Dmitri Medvédev ha destacat que “el 50% de la població dóna suport a RU”, un resultat que ha qualificat d'“òptim” i que, segons ha indicat, “reflecteix la situació real del país”.

En total, gairebé 110 milions de ciutadans russos estaven cridats aquest diumenge a les urnes a les eleccions parlamentàries, que s'han considerat una prova de popularitat de Vladimir Putin ja que a les eleccions presidencials de l'any que ve és molt probable que el primer ministre i líder de Rússia Unida intercanviï el càrrec amb el president Dmitri Medvédev.

Les pàgines web de diversos mitjans independents van deixar de funcionar durant el matí i les eleccions es van celebrar enmig de pressions i denúncies per frau electoral. El Partit Comunista i Rússia Justa va denunciar nombroses irregularitats en el procés electoral i va amenaçar de treure els seus partidaris al carrer en cas de frau electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

L’ONU veu “horrorosa” la mort “massiva” de dones i nens al camp de Rafah

barcelona
guerra a gaza

Almenys 50 morts en l’atac israelià a la “zona segura” de Rafah tot i l’ordre del TIJ

barcelona
guerra a gaza

Un soldat egipci mor en un tiroteig amb forces israelianes prop de Rafah

barcelona
POLíTICA

ERC perfila l’equip que pilotarà les negociacions

barcelona
Europa

Lituània vota per la continuïtat i reelegeix com a president Nauseda

barcelona
memòria democràtica

Caldes de Montbui obre una oficina d’atenció a les víctimes de l’espoli franquista

Caldes de Montbui
guerra a europa

Sánchez es compromet amb Zelenski a donar a Kíiv 1.129 milions en armes

barcelona
Política

L’amnistia absorbeix el focus de la campanya

barcelona
política

Aragonès formalitza la seva renúncia a l’acta de diputat

barcelona