Política

Els detractors guanyen la batalla

Un centenar de crítics amb Camps escridassen l'expresident durant tota la primera jornada del judici

L'expresident va dinar a la seu del TSJ

Malgrat el gruix dels vidres, Camps i Costa van haver de suportar durant tota la freda jornada d'ahir a la sala de vistes la insistent remor que projectaven el gairebé centenar de concentrats a la vorera d'enfront de la porta del TSJ valencià, convocats pel Col·lectiu Contra la Corrupció. La protesta va exhibir un to jocós en tot moment. Alguns dels assistents lluïen vestits i corbates a propòsit de l'ocasió i uns altres van optar per les màscares, com si alguna cosa fera pudor.

Aquesta vegada, els crítics amb Camps i tot allò que va representar durant els anys en la Generalitat van guanyar per golejada els partidaris de l'expresident, que discretament es van retirar a una prudencial distància. Aquests últims, a penes un trentena, es van mantenir en silenci durant tota la jornada i només van esbossar un tímid aplaudiment en aparèixer Camps. La majoria d'ells van esperar en va l'elecció definitiva del jurat per poder accedir a la sala com a públic.

En el sector anti-Camps els càntics se succeïen i les pancartes proliferaven. Alguna d'aquestes últimes estava fins i tot superada pels esdeveniments, ja que el seu enunciat exigia la dimissió del que va ser president de la Generalitat, cosa que es va produir al juliol.

La concentració es va iniciar amb certa tensió a primera hora del matí. Alguns dels agents que blindaven la seu del TSJ van tractar d'identificar els membres de la protesta. Després es va produir l'apoteosi, amb l'arribada de Camps, cap a les 9.20 h. El president, potser per la confusió del moment o potser per pur sarcasme, els va dedicar una cordial salutació amb la mà, la qual cosa va irritar més encara la massa.

Els concentrats no van abandonar la protesta ni a l'hora de dinar, durant la pausa que va imposar el jutge Juan Climent. A diferència dels candidats a jurat, Camps no va deixar l'edifici i es va quedar a prendre un mos a la seu del Col·legi d'Advocats de València, integrat en el recinte del TSJ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

El Parlament Europeu reconeix Edmundo González com a president “legítim” de Veneçuela

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat