Política

BAIX LLOBREGAT

Contra l'Estat per la bestreta

Sant Vicenç dels Horts, Caldes i Jorba planten cara a Madrid

Els ajuntaments de Sant Vicenç dels Horts (ERC), Caldes de Montbui (ERC) i Jorba (ERC-AM) han presentat un contenciós administratiu per intentar evitar haver de retornar a Hisenda part dels diners que l'Estat els va avançar –el que es coneix com bestreta– a compte dels pressupostos de l'any 1999. L'alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueres, i el de Caldes de Montbui, Jordi Solé, van explicar ahir en una roda de premsa que havien decidit anar als tribunals perquè entenen que l'Estat va inflar deliberadament la previsió d'ingressos en els pressupostos del 1999, en plena crisi econòmica, atès que va basar el seu càlcul en els ingressos liquidats el 2007.

Junqueras, president nacional d'ERC, va argumentar que l'Estat està “obligat” per llei a elaborar uns pressupostos d'acord amb els principis de “transparència i eficiència”. Segons l'alcalde de Sant Vicenç dels Horts, en aquest cas “és evident que no ho va fer perquè no podia preveure els mateixos ingressos en plena crisi que en època de bonança econòmica”. Solé, per la seva banda, va assegurar que els municipis es van gastar els diners que va transferir el govern espanyol “perquè crèiem que havia fet un càlcul lleial de la bestreta”.

L'Estat reclama a Caldes de Montbui 473.510 euros, 473.510 a Sant Vicenç dels Horts i 32.900 a Jorba. Aquests tres municipis ja van anunciar al mes de setembre que no tenien cap intenció de retornar a Hisenda els avançaments del 2009. En aquell moment, Junqueras va expressar la seva confiança que molts altres municipis que es troben en una situació similar també es plantarien. Ahir, però, només van ser tres els ajuntaments que van presentar el contenciós administratiu. Aquest any Hisenda ja ha decidit no avançar diners a 53 municipis fins que no presentin els comptes del 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona