Política

Maresme

El PSC “salva” els comptes a Arenys de Mar

Pacta amb el govern en minoria de CiU i el PP a canvi de no ampliar la selectiva

Les previsions econòmiques del govern municipal per al 2012 es van poder aprovar gràcies a un pacte a última hora. Segons es va informar en el mateix ple, el PSC, principal grup a l'oposició, s'abstenia en el pressupost a canvi de fer marxa enrere en l'ampliació de la recollida selectiva, que s'havia aprovat
per ple feia un mes.

L'alcalde, Estanis Fors (CiU), va justificar que 24 hores abans del ple es donava per fet que el pressupost es tombaria, ja que tot feia preveure que ningú de l'oposició l'aprovaria. “El PSC va venir i em van ajudar i la meva paraula va a missa”, va manifestar. A més de recular en l'ampliació de la selectiva, l'altra esmena feta pel PSC és que els diners per canalitzar un tram més de la riera es destinin a canalitzar el rial del Bareu. El portaveu del PSC, Ramon Vinyes, va justificar que el seu partit només es limi-
ta a complir les promeses electorals i que s'ha
limitat a negociar.

Des de l'oposició, en canvi, les dues portaveus d'ERC i ICV, Annabel Moreno i Assum Balliu, van retreure al PSC el pacte in extremis amb el govern. Van denunciar el “mercadeig” per sortir-se amb la seva i aturar la recollida selectiva a la part alta del poble. “Han allargat una mà enverinada i potser el proper pas serà entrar al govern” va dir Balliu.

El pressupost ascendeix a 17 milions d'euros, dels quals un milió s'havia destinat al futur servei del qual ahir mateix es tramitava la suspensió del concurs per a les empreses interessades. La gestió de la selectiva en aquest mandat s'havia treballat des del PP, el soci de govern de CiU, que en el ple va ser el gran absent, ja que es va mantenir al marge i no va intervenir en cap moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries