Política

El PP de Paiporta vota en contra de l'escola Rosa Serrano

A la sessió plenària tomba totes les mocions de la bancada de l'oposició

Els pares afectats consideren aquesta postura una presa de pèl

Cinc dels huit punts de l'ordre del treball que tenien caràcter decisori, han estat aprovats per unanimitat pel conjunt dels components polítics de l'Ajuntament d'aquesta localitat del vessant Sud de l'Horta.

La discrepància apareix quan ha d'aprovar-se la nova contractació de les obres d'execució del Centre Cultural de Paiporta, incloses en el Pla d'Inversió Productiva de la Generalitat, on la bancada de l'oposició aconsellava deixar-ho sobre la mesa fins després de conèixer la substanciació del montant previst per la conselleria d'Educació, per a noves construccions de centres.

La majoria aplicada pels populars, ha impossibilitat tirar endavant aquesta proposta i ha encallat la posició existent, entre una banda i altra de la corporació, perquè el projecte de nova Casa de la Cultura s'ajornés en favor de la construcció del centre d'ensenyament Rosa Serrano.

Una vegada més, la majoria absoluta del consistori, ha fet valdre el seu pes polític, per barrar el pas a la proposta de canvi, semblant a la que fos realitzada a la localitat de Paterna a principis d'any.

Els arguments per justificar aquesta posició, interpretada com a obstaculitzadora pels representants de l'Associació de Mares i Pares del centre, ha estat defensada per Isabel Gisbert, síndica portaveu del PP local, tot i afegint que el seu partit no dóna suport a la proposta feta, perquè tem perdre la subvenció de dos milions i mig d'euros concedida per a la Casa de la Cultura.

La bancada socialista ha sabut demostrar davant els assistents, que en cas d'haver voluntat política, “les coses ben fetes, sempre arriben a bon port i no s'ha de perdre cap cèntim per donar prioritat al que tothom pensa i vol com a prioritari".

Compromís per Paiporta pensa que, s'ha perdut una darrera oportunitat de falcar el projecte de construcció del nou centre Rosa Serrano, unes instal·lacions que porten en barracons des de fa 6 anys i que afecten 180 famílies que veuen com, les seues criatures no disposen d'una escola en condicions.

Manca de sensibilitat per interés

Pere Rossell

A poc que es grate sobre algunes qüestions, un observador imparcial detecta que l'alcalde de la vila i els regidors i regidores que el secunden i li fan de matalàs, no tenen la sensibilitat deguda a favor d'aquest col·lectiu de famílies, que veuen com els seus fills i filles esdevindran la primera generació de barracons d'aquesta localitat de l'Horta. Però a més d'això, aquest observador veurà com, per les reaccions que s'hi donen a cada pas polític que s'ha de pegar, l'alcalde i els seus regidors tenen massa por.

Massa por a perdre les ajudes, massa por a que els hi diguen alguna cosa inconvenient en el seu partit, massa por a treure els peus del terrisser, massa por a desafinar, massa por a abandonar les tesis partidàries que els hi dicten, massa por a tot: als de dins i als de fora, als de baix i als de dalt, als de la dreta, l'ultra dreta i l'esquerra en general, als mitjans de comunicació i a la incomunicació que els genera la seua actitud.

En política, s'ha de ser arriscat i valent, lluny de la postura i la posició que "il cavalieri” adopta cada vegada que se li posa en la tessitura haver de triar entre un camí o un altre. Dissortadament, i en la distància curta, ell sempre tria tombar l'adversari a base de minusvalorar-lo i de mostrar les seues vergonyes, que no són altres que les seues pròpies.

No hi ha dubte que la llei ha de ser la ruta que han de seguir els nostres polítics, però del costat de la llei, hi ha sempre caminals que la voregen i que faciliten arribar als objectius, de manera més directa. S'ha de complir la llei, clar que sí, sols d'aquesta manera, aconseguirem desfer-nos d'aquells que la utilitzen per a enriquir-se i per a malbaratar els valors democràtics de la nostra societat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.