Política

Compromís per Alzira vol que Bastidas vote en contra del macroabocador

Després de les ultimes notícies que la regidora Lola Ortega, representant de l'Ajuntament d'Alzira al Consorci Ribera-Valldigna, va condicionar el seu vot favorable a l'abocador de Guadassuar a que el dipòsit d'eliminació de residus es desplace a dos quilòmetres del terme municipal d'Alzira, així com de les declaracions del President del Consorci i Alcalde de Guadassuar d'acceptar l'esmentada proposta, procedeix que l'expedient tal com s'ha presentat no passe a votació en la pròxima Assemblea.

Acceptar un desplaçament suposa segons Aranda, portaveu de Bloc Compromís per Alzira, que els estudis duts a terme sobre determinades parcel·les ja seleccionades no siguen vàlids, atés que s'hauran d'adquirir nous terrenys per a fer possible la proposta d'Alzira.

No té sentit que l'Alcaldessa d'Alzira, Elena Bastidas, apostara per transformar la partida de la Garrofera en una nova zona residencial a través d'un PAI d'un milió de metres quadrats amb camp de golf inclòs i la seua incorporació posterior al nou Pla General de la ciutat i, paral·lelament, accepte les instal·lacions per al tractament del fem de tota l'Àrea de Gestió i fins i tot de zones frontereres com la ciutat de València i la seua àrea metropolitana.

De concretar-se aquesta actuació, Bastidas podria perjudicar l'agent urbanitzador del citat PAI que tindrà serioses dificultats per portar endavant el seu projecte residencial i fins i tot podria demanar responsabilitats a l'Ajuntament d'Alzira, per la qual cosa afectaria els interessos de tots els veïns i veïnes de la ciutat.

Igualment resulta molt criticable que el president del Consorci, José Ribera, accepte la condició imposada per Alzira de desplaçar a dos quilòmetres l'esmentada planta del seu terme municipal i en canvi no aplica el mateix criteri a poblacions veïnes com L'Alcúdia, Massalavés o fins i tot el terme de Tous molt pròxim a aquesta zona. Aplicant el dret resulta difícil de justificar i podria ser una actuació arbitrària que fregaria l'il·lícit penal.

Davant aquest panorama allò que correspon és deixar en suspens l'acord en la pròxima Assemblea i obrir un nou procés per a consensuar el lloc més òptims per a ubicar aquest nou dipòsit o abocador que en cap punt de la Llei s'estableix que haja de ser únic en cada Àrea de Gestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries