Política

El veredicte alleuja el PP i deixa descol·locada l'esquerra valenciana

Rajoy delega en De Cospedal la declaració oficial del PP sobre la decisió del jurat

Compromís creu que el veredicte hauria estat diferent amb un tribunal professional

La política valenciana feia alguns dies que anava al ralentí en espera de conèixer el veredicte del cas dels vestits. Ahir el misteri es va desvelar finalment i, com el resultat d'una final de futbol, la decisió va deixar l'esquerra decebuda i la dreta alleujada.

El primer a pronunciar-s'hi va ser el president de la Generalitat, Alberto Fabra, que, a través de Twitter, va expressar la seua “màxima satisfacció”. “S'ha fet justícia”, va dir el substitut de Camps.

A falta de cap pronunciament de Mariano Rajoy, la direcció estatal del PP va optar per una declaració llegida per la secretària general, María Dolores de Cospedal, en què s'insta el PSOE a demanar disculpes i en què s'envia una “forta i afectuosa abraçada” a Camps.

Per la seua banda, el líder de Compromís, el nacionalista Enric Morera, va lamentar la decisió del jurat: “Les proves pericials donen motius de sobres per condemnar Camps en un tribunal professional.” Mentrestant, el socialista Ángel Luna va considerar Camps “un home políticament acabat”.

La fiscalia no aclareix si recorrerà contra el veredicte

Ni la fiscalia ni l'acusació popular, exercida pel PSPV-PSOE, van aclarir si tenen previst recórrer a una instància superior –en aquest cas, el Tribunal Suprem– contra el veredicte de no-culpabilitat de què es van beneficiar ahir Camps i Costa. De fet, les parts acusadores van passar ahir completament desapercebudes. El protagonisme va ser per a Camps i els seus seguidors, que van provocar el desallotjament de la sala, ordenat pel magistrat president, després de celebrar amb crits el veredicte. El jutge havia advertit que no toleraria cap mostra d'alegria o decepció i ho va complir.

D'altra banda, les xarxes socials van ser ahir escenari de multitud de comentaris sobre la controvertida decisió del jurat. De fet, l'etiqueta #Camps es va convertir en el tema del moment de l'Estat a Twitter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.