Política

Independència i Partit Popular?

L'alcalde de Girona defensa poder ser independentista, com ell, i pactar amb els populars

En una conferència recorda que CiU i el PP tenen un model socioeconòmic semblant i que no s'han de tenir prejudicis

Carles Puigdemonttambé ven la marca
Girona en aquesta
xerrada a Barcelona

“Serem millors com a independents.” L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, aixecava diumenge aquesta gran bandera sobiranista en un acte de l'Associació Nacional Catalana (ANC). Tres dies després el seu partit aprovava el pressupost de la Generalitat amb el PP i Puigdemont era un dels 62 diputats de CiU que donaven el sí a l'acord des de la seva cadira parlamentària. Són incompatibles les dues accions? És veritat, com diuen els opositors a CIU, que la federació només alça l'estelada els caps de setmana, i la resta de dies es refugia amb els populars i la vessant més conservadora? La resposta, segons Puigdemont, és clara i diàfana: no, rotundament no.

El batlle gironí va recordar ahir, en una conferència a Nueva Economía Fórum de Barcelona, que es pot combinar ser independentista, com ell mateix, i arribar a enteses amb el PP. A Girona, Puigdemont ha teixit aquesta simbiosi en l'aprovació del pressupost, igual que van fer les dues formacions en l'àmbit nacional. Ideològicament les tesis sobiranistes de l'alcalde estarien molt més a prop de les de les CUP, que tenen tres regidors al consistori, però va remarcar que no comparteixen el mateix model socioeconòmic i per això va buscar la “millor aliança” amb els populars gironins. “Per què hem de tenir uns prejudicis si políticament ho podem raonar?”, va preguntar a l'audiència que l'escoltava, entre els quals hi havia destacats dirigents del govern com el portaveu, Francesc Homs, o el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. En aquest sentit, va posar com a exemple l'ordenança de convivència i civisme que els dos partits van tirar endavant. “És natural, perquè ho portàvem tots dos al programa electoral.” En resum, Puigdemont va demanar que no es facin escarafalls a aquest pactes “puntuals” entre CiU i el PP.

L'alcalde gironí és un ferm defensor dels arguments independentistes. Precisament dilluns el ple va acordar la incorporació de la ciutat a l'Associació Catalana de Municipis per a la Independència

Aquest rerefons sobiranista va ser la punta de l'iceberg del gros de la conferència de Puigdemont. Les referències a la independència només van aparèixer en el torn de preguntes, perquè tot el discurs de l'alcalde es va basar a vendre la nova marca Girona. La frase final va ser el perfecte colofó d'una conferència en què va exalçar els canvis que està vivint la capital gironina des que CiU en va agafar les regnes després de 32 anys de poder socialista: “Que ens deixin de veure només com una ciutat de gaudi, que també ho som, i ens vegin com un lloc amb ganes de competir en àmbits com el comerç, el turisme, les empreses.” Va afegir que s'ha d'abandonar d'una vegada per totes aquella mirada “condescendent” del lema Girona rai!, que “ens ha fet perdre competitivitat”.

Pel que fa a l'escenari de futur, va reconèixer que el preocupa especialment com se solucionarà el pas del tren convencional i què s'ha de fer amb el viaducte que travessa tota la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona