Política

Rajoy no s'immuta

Contraposa el seu tallafoc per aturar la crisi amb l'estratègia de l'esquerra d'encendre el carrer

Diu que la reforma laboral respon al clam dels aturats

Està convençut que la societat dóna suport a les seves mesures

A la mateixa hora que milers de ciutadans omplien els carrers contra la reforma laboral, Mariano Rajoy clausurava el congrés del PP desafiant els seus promotors: no es farà enrere perquè “és el que estaven esperant els més de cinc milions d'aturats”. Després d'un cap de setmana de festa ininterrompuda que semblava haver-los abstret del món real, el líder conservador es va voler assegurar que els dirigents del PP no es deixaran impressionar per la marea d'indignació que ahir va recórrer les ciutats de tot l'Estat. “És una reforma justa, bona i necessària”, subratllava. Del seu discurs d'ahir, doncs, queda clar que el president espanyol no té intenció de baixar la guàrdia ni d'alterar els plans perquè està convençut que no hi ha cap més camí de sortida.

El ressò dels concertats no arribava al recinte tancat de Sevilla. I és evident que a Rajoy no semblava neguitejar-lo, perquè és del parer que té al costat la majoria de la societat espanyola. “Els ciutadans no sacrificaran aquesta oportunitat torpedinant una tasca de govern en la qual han posat les esperances” de recuperació.

En tot cas, abans que tothom fugís de Sevilla, va procurar carregar-los d'arguments per respondre a la crítica. Així, als que protesten per la seva acció de govern els va recordar que “hi ha mares soles, amb fills al seu càrrec, fent miracles, i hi ha pares de família que fa anys que busquen feina. Hem de fer les reformes oblidant-nos d'ells?”, reblava amb un discurs ple de metàfores i al·lusions als desprotegits, amb el qual pretenia tocar la fibra del públic i desqualificar promotors de l'oposició a les seves decisions.

Però, sobretot, es va dirigir al PSOE –sense esmentar-lo– per avisar-lo que pensa tirar pel dret sense fer cas de cap crítica: “Francament, m'és igual el que diguin.” En vista d'un malestar general cada vegada més visible, el cap de l'executiu espanyol insistia a destacar que els sacrificis d'avui són una inversió de futur amb la clara intenció que cali la idea que mentre l'esquerra i els sindicats encenen el carrer, el PP crea un tallafoc per aturar la crisi.

Aïllats al pavelló i aliens a les imatges que ahir oferien les ciutats, la percepció dels populars continua sent la que el govern i el partit s'han repetit aquests últims dies per vacunar-se davant les manifestacions: és una protesta de radicals; els que són víctimes de la crisi es queden a casa.

Per tot plegat, Rajoy va reiterar la tesi que el pitjor encara no ha passat; procurava, així, mentalitzar la societat que les dràstiques mesures aplicades fins ara i les que arribaran amb els comptes de l'Estat per al 2012 només serviran per “posar barreres” a la crisi. “Més que construir, el més urgent és aturar el deteriorament”, alertava.

LES FRASES DEL PRESIDENT ESPANYOL

Hi ha gent a qui no li agrada; respecto totes les opinions, però nosaltres governem per a tothom. És una reforma justa, bona i necessària
La tasca que se'ns ha confiat és apassionant, però alhora també és dura, ingrata i difícil. Aquesta és la trista i lamentable veritat
La crisi no és als despatxos, ni tan sols als carrers; la crisi comença darrere la porta de les cases. Parlem de persones, de patiments
Els espanyols no sacrificaran aquesta oportunitat torpedinant la tasca del govern
Mariano Rajoy
CAP DE L'EXECUTIU ESPANYOL I PRESIDENT DEL PP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona