Política

La delegada del Govern nega que hi haguera repressió policial en la protesta

Assegura que si es detecta “extralimitació” d'algun agent hi haurà conseqüències, però reconeix que no ha obert cap investigació

La delegada del Govern, Paula Sánchez de León, ha negat hui que hi haguera “repressió” policial contra les protestes estudiantils de la setmana passada a València i ha assegurat que si es detecta “extralimitació” d'algun agent hi haurà “conseqüències”, igual que per a qui va actuar de forma il·lícita.

Segons la delegada, les protestes estudiantils de la passada setmana van ser concentracions no comunicades, que no obstant això van transcórrer amb normalitat fins que els manifestants van tallar el trànsit d'un dels carrers més importants de la ciutat i sacsejaren un cotxe que intentava passar per allí.

La delegada ha relatat que els agents van demanar als estudiants que desallotjaren el carrer i que cessaren la seua conducta i, en no fer-ne cas, “la policia va actuar davant una situació de desordre i desacatament”.

La delegada protegeix la policia espanyola, perquè “no fer-ho seria una irresponsabilitat”, però, segons Sánchez de León això “no significa que empare l'extralimitació de les seues funcions, si és que n'hi va haver”. La delegada ha assegurat que s'examinarà “amb detall” l'actuació policial, però ha reconegut que no ha obert cap investigació oficial perquè no té constància de cap denúncia contra cap agent.

Respecte a la petició de Compromís d'anul·lar els expedients sancionadors oberts contra menors, la delegada ha dit que els revisaran per si n'hi ha algun que no compleix tots els criteris, tot i que no se suspendran de forma genèrica.

Segons el balanç oficial de la Delegació del Govern, les protestes estudiantils de la passada setmana es van saldar amb 17 detinguts i 13 policies agredits.

Entre els detinguts hi havia dos joves de 17 anys, un dels quals va complir la majoria d'edat l'endemà de ser arrestat, i la resta tenia entre 18 i 49 anys i no eren estudiants de l'institut Lluís Vives, on es va iniciar la manifestació, sinó “persones de diferents espectres socials que s'hi van concentrar per protestar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.