Política

La policia francesa investiga tres militars neonazis en relació a l'atemptat de Tolosa

El 2008 la premsa va publicar una fotografia dels tres sospitosos davant una bandera amb la creu gamada i fent la salutació feixista

L'atemptat d'avui contra una escola jueva i els assassinats de soldats d'origen magribí en els últims dies apuntarien a un mòbil racista

Fonts policials confirmen que s'ha fet servir la mateixa arma en els diferents crims

La policia francesa ha obert una línia d'investigació sobre l'atemptat d'aquest dilluns contra una escola jueva de Tolosa de Llenguadoc que apunta a tres militars de tendència neonazi, segons informa el diari Le Point. A més de l'atac d'avui, que ha costat la vida a un professor i a tres alumnes, en els últims dies s'han produït tres assassinats de soldats a la zona, tots ells francesos d'origen magribí. A banda, un altre militar d'origen caribeny també ha resultat ferit, fet que confirmaria el caràcter racista d'aquests crims.

Els sospitosos van saltar a la fama el 28 quan la premsa francesa va publicar una fotografia de tres membres del 17è Regiment d'Enginyers Paracaigudistes de Montalban davant una bandera amb una creu gamada i fent la salutació feixista.

Segons les fonts consultades pel rotatiu, el perfil dels tres militars es correspon amb les descripcions fetes pels testimonis dels responsables dels últims tirotejos a Tolosa i Montalban: un home musculós, amb tatuatges i vestit de negres.

Va ser un altre militar, Jamel Benserhir, ara fora de l'Exèrcit, qui va denunciar als seus superiors les tendències neonazis d'aquests tres soldats. En aquell moment també es va trobar la fotografia, que va ser publicada al diari La Dépêche du Midi i al setmanari humorístic Le Canard Enchaîné. Arran de la denúncia, el comandant delRegiment, Michel Esparsa, va presentar una denúncia contra els tres militars, que van admetre els fets i van ser “severament castigats”.

Fonts policials han confirmat aquesta tarda que l'arma utilitzada aquest dilluns en l'atac contra l'escola Ozar-Hatorah de Tolosa és la mateixa que es va emprar en l'assassinat dels tres soldats morts en les últimes setmanes.

Aquesta coincidència reforça la hipòtesi que l'autor dels tres assassinats sigui el mateix.

La policia francesa ja havia apuntat que el calibre d'una de les dues armes que ha fet servir l'atacant, 11,43, és mateix que es va fer servir per a matar dos soldats a Tolosa el passat 11 de març i un altre a Montalban dijous passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.