Política

ERC pressiona CiU perquè no voti els comptes del PP

Oriol Junqueras creu que el pressupost de l'Estat espanyol és “ineficient, injust i negatiu” per a Catalunya

“ERC està molt preocupada”, assenyalava ahir el president d'aquest partit, Oriol Junqueras, després de conèixer el primer impacte del pressupost de l'Estat espanyol aquest any. “Com a molt” Catalunya rebrà entre uns “200 o 300 milions d'euros dels 10.500 que l'Estat té compromesos amb Catalunya”, lamentava el dirigent republicà. Per aquest motiu, Junqueras va advertir que la formació que presideix “no entendria que cap partit català” doni suport a uns comptes clarament “ineficients, injustos, i negatius per al país”. Una declaració amb què el partit republicà vol pressionar CiU perquè talli de soca-rel l'acostament de la federació nacionalista al PP expressada a Madrid durant l'aprovació de la reforma laboral.

El govern de CiU, però, ja es va comprometre ahir a no donar suport a uns pressupostos que no incloguin els deutes amb la Generalitat. Amb tot, Junqueres creu que les quanties que podrien arribar són “molt menys del que ens mereixem i molt menys del que necessitem”, com va dir ahir en un acte a Agramunt (Urgell) després de reunir-se amb l'alcalde republicà d'aquest municipi, Bernat Solé. Junqueras va alertar que les previsions poden ser pitjors si el dèficit a l'Estat espanyol manté l'augment de dos punts per sobre del PIB que s'han registrat aquest dos últims mesos. “El PP no se n'està sortint”, va dir.

LA FRASE

El PP no se n'està sortint i els catalans rebrem molt menys del que mereixem i necessitem
Oriol Junqueras
president d'erc

Els partits catalans, pendents de dimarts

Els partits catalans han assenyalat en vermell la data de dimarts 10 d'abril per conèixer els detalls del pressupost de l'Estat espanyol que va anunciar el govern del PP. Serà llavors el moment de saber si els comptes inclouen el retorn a Catalunya del que fixa la disposició addicional tercera de l'Estatut (759 milions de la liquidació del 2008 i 219 milions del 2009) i el fons de competitivitat (1.450 milions).

El grup de CiU al Congrés ja advertia en la presentació del pressupost certa preocupació perquè les retallades afecten principalment el capítol de les inversions, la qual cosa, de retruc, amenaçaria el retorn d'aquests diners a Catalunya. Si és així, la federació nacionalista ja avançava que no donaria suport als comptes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Israel reobre el pas de Kérem Shalom

Barcelona
Escòcia

John Swinney pren possessió com a ministre principal d’Escòcia

Barcelona
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els EUA van aturar un enviament de bombes a Israel

barcelona
LA crònica

El joc de les preguntes

Sílvia Paneque
Candidata del PSC per Girona

“Tot té un impacte, fins i tot no fer la transició energètica”

Girona
REGNE UNIT

El llegat de Thatcher continua viu

Londres