Política

Montoro justifica l'incompliment amb Catalunya: “No és el moment de finançar més despesa”

Segons el ministre d'Hisenda, el govern espanyol presenta uns pressupostos “molt limitats” que “es queden on es queden”

Aquest fet complica un hipotètic suport o abstenció de CiU en la votació dels comptes

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha justificat aquest dimarts el fet que el projecte de pressupostos de l'Estat no inclogui recursos per a la disposició addicional tercera de l'Estatut. El govern espanyol rebaixa dels 950 milions d'euros previstos l'any 2011 fins a zero la partida per a les comunitats d'Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Catalunya i Balears “en compliment amb el que s'estableix en matèria d'inversions en els seus respectius estatuts d'autonomia”.

Segons Montoro, aquests són uns pressupostos “molt limitats” que “es queden on es queden” perquè “no podem més” i “no és el moment de finançar més despesa per a cap comunitat autònoma, perquè estem en el contrari”, ha subratllat.

Aquest fet complica un hipotètic suport o abstenció de CiU en la votació dels comptes, malgrat que encara queda el termini de negociació de cara a les esmenes a la totalitat i les esmenes parcials abans de l'aprovació definitiva dels comptes a finals de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.