Política

El rei estarà ingressat quatre o cinc dies després de ser intervingut del maluc

El traumatòleg que l'ha operat avança que en una setmana o deu dies podrà treballar al despatx i en un o dos mesos realitzar qualsevol activitat

Joan Carles I es recupera en un hospital de Madrid de la fractura que ha patit en un viatge privat a Botswana

Els metges que aquesta matinada han operat el rei Joan Carles I a l'Hospital USP San José de Madrid creuen que estarà almenys quatre o cinc dies ingressat a l'hospital.

Segons ha explicat el cirurgià responsable de l'operació, el doctor Ángel Villamor, l'operació ha tingut uns resultats “molt satisfactoris”. El prestigiós traumatòleg ha vaticinat que, tenint en compte la “força de voluntat” de Joan Carles I, en una setmana o deu dies es podrà incorporar a la seva activitat a la Zarzuela i “en un o dos mesos” podrà realitzar qualsevol tipus d'activitat física.

El monarca es recupera ara en l'esmentada clínica privada madrilenya de les dues cirurgies que se li han aplicat en una mateixa operació, que ha durat dues hores i quart. D'una banda, el monarca ha estat intervingut de la fractura de maluc que patida en un viatge privat a Botswana. De l'altra, se li ha posat una pròtesi per substituir una articulació desgastada per artrosis.

Aquesta mateixa tarda, el rei se sotmetrà a la primera sessió de fisioteràpia i començarà a caminar amb l'ajuda d'unes crosses.

Encara que la casa del rei no ha confirmat el motiu del viatge privat a Botswana durant el qual es va produir l'accident, el monarca es va desplaçar el passat dijous a aquest país africà per practicar un safari de caça major. Aquella mateixa nit va ensopegar en un esglaó a la residència on es trobava i es va fracturar el maluc en tres fragments.

Joan Carles va tornar el divendres en el mateix avió privat amb el qual s'havia desplaçat a Botswana el dia abans i va ingressar cap a la mitjanit a l'hospital San José, on ha estat intervingut cap a la una de la matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.