Política

Només el PP s'oposa a què el català continuï sent prioritari a l'Ajuntament

El consistori barceloní aprova seguir aplicant i complint el reglament d'ús del català

Respon així a la suspensió cautelar de set articles ordenada pel TSJC

El grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona es va quedar sol ahir en la seva oposició a què el consistori continuï aplicant el reglament d'ús del català, del qual el TSJC va suspendre dilluns set articles. La resta de grups van donar suport a una moció d'Unitat per Barcelona en la qual es referma la voluntat d'aplicar i complir “íntegrament” el reglament.

El tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, va expressar el seu compromís que Barcelona “posi la seva potència demogràfica, econòmica i de reconeixement internacional” al servei de la causa del català. A més, va acusar el PPC de plantejar “un debat polític i disfressar-lo de debat jurídic”. Per la seva banda, el socialista Guillem Espriu va justificar el seu vot pel fet que el PSC entén que el suport al català “permet avançar en la construcció d'una comunitat lingüística”. Espriu va assegurar que està sorprès pel fet que el govern municipal “no tingui problemes per pactar amb el partit que repetidament ataca el català”, va dir.

L'ecosocialista Ricard Gomà va destacar la necessitat que l'Ajuntament expressi el seu compromís amb el reglament. Gomà va assenyalar que el PPC “sembla que viu en un altre món perquè parla del castellà i el català com a dues llengües en igualtat de condicions”. La realitat és, segons Gomà, “que el català encara està en inferioritat i, per tant, cal seguir avançant en l'àmbit de les polítiques lingüístiques per protegir-lo.

UpB i la doctrina Bauzà

Des d'UpB, el grup que va presentar la moció, Jordi Portabella va defensar que el reglament que es va aprovar el 2010 no discrimina ningú per parlar en castellà i, en canvi, sí que evita la discriminació del català. Portabella va acusar el PPC de voler aplicar la “doctrina Bauzà” a l'Ajuntament i aconseguir que el català no sigui un requisit. El regidor va preguntar als populars si no estan cansats de “recórrer contra tot”i els va qualificar de “corcó” pels seus atacs a la llengua. “Volen imposar per via judicial el que no aconsegueixen a les urnes”, va dir.

El representant del PPC, Xavier Mulleras, va justificar el recurs que en el seu dia el partit va presentar per la necessitat d'evitar “l'exclusió” del castellà, que és, segons va dir, “precisament el que pretén el reglament”.

El que fa el PPC és voler plantejar un debat polític i disfressar-lo de debat jurídic
Jaume Ciurana
Tinent Alcalde de Cultura
Els populars volen imposar per la via judicial el que no han pogut aconseguir a les urnes
Jordi Portabella
Portaveu d'Unitat per Barcelona
Sorprèn que el govern municipal no tingui problemes en pactar amb el partit que ataca el català
Guillem Espriu
PORTAVEU DEL GRUP SOCIALISTA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona