Política

Homs: “Si les concessionàries ens ho fan arribar, multarem a tots els que no paguin peatges”

El portaveu de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, reitera que des del govern s'entén l'estat d'ànim que ha generat la campanya del #novullpagar

La concessionària d'autopistes Abertis encara no ha denunciat ningú però alerta que pensa fer-ho

El portaveu de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, ha argumentat aquest dilluns que com a govern han de defensar el principi de legalitat i, per tant, “si les concessionàries ho fan arribar, i la llei diu el que diu, es multarà a tots els que no paguin peatges”. D'aquesta manera, en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, ha justificat l'anunci fet aquest cap de setmana segons el qual se sancionarà amb un mínim de 100 euros els conductors que s'hi adhereixen a la campanya del #novullpagar.

La concessionària d'autopistes Abertis ja va confirmar aquest diumenge que encara no ha posat cap denúncia pel boicot als peatges, però ha insistit que tenen la intenció de fer-ho per recuperar el que ha deixat de guanyar des que es va iniciar la campanya.

Segons Homs, “com a govern no ens podem plantejar si apliquem una llei o no; una altra cosa és que entenguem l'estat d'ànim que genera aquest boicot”. Per això, el portaveu del govern ha volgut matisar que hi ha moltes coses que no els hi agraden i que volen canviar, però en cap cas per la via de deixar de pagar.

En la mateixa línia, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha explicat a TV3 que Catalunya viu “certament una situació injusta, que provoca un malestar que tard o d'hora s'haurà de solucionar”. Però, “si Abertis ens tramita un expedient sancionador, l'haurem d'estudiar i aplicar, i les multes poden arribar a un màxim de 100 euros”. En cap moment, però, Interior “enviarà Mossos d'Esquadra als peatges per multar a qui no pagui”, ha detallat Puig.

Per altra banda, Homs s'ha referit al final del termini perquè les comunitats autònomes presentin al ministeri d'Hisenda el seu pressupost adequat a les retallades i ajustat a l'objectiu de dèficit imposat per Madrid i Brussel·les.

“El termini per presentar els plans d'ajustos s'allargarà uns dies, fins al Consell de Política Fiscal i Financera com a mínim. I l'objectiu és complir amb el dèficit. Si digués el contrari, l'endemà tindríem ja a sobre el govern central”, ha explicat.

Di això, però, Homs ha detallat que, “per moltes molèsties que causin”, l'esforç d'austeritat s'ha de fer i s'ha de mantenir, però “també cal aplicar mesures per reactivar l'economia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries