Política

Mas anuncia una cimera sobre el pacte fiscal amb tots els grups parlamentaris durant el mes de maig

El president de la Generalitat admet que el concert econòmic condicionarà futures aliances i remarca que aconseguir-lo evitaria un quart pla d'ajust

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dimarts que convocarà tots els líders dels partits catalans a una cimera sobre el pacte fiscal aquest mes. Després dels contactes bilaterals que està mantenint, Mas vol reunir tots els partits per parlar de la votació al Parlament de les conclusions de la comissió sobre el concert, que s'ha de produir abans d'acabar el mes de juliol, quan acaba el període de sessions parlamentari. Cal que les formacions, ha dit, “entenguin la gravetat i la injustícia de la situació, a més de la necessitat de fer pinya i anar plegats” en defensa del pacte fiscal.

El president no ha pogut descartar un quart pla d'ajust, però ha remarcat que no n'hi haurà si s'aconsegueix el concert. “Si el pacte fiscal tira endavant per una via o altra, molts d'aquests problemes amb què es troba Catalunya quedarien resolts, perquè el propi país genera una riquesa suficient”, ha argumentat Mas.

Mas ha admès que la negociació sobre el concert condicionarà futures aliances a Catalunya, perquè la posició de cada partit serà clau per arribar a acords també en altres àmbits.“El que passi amb el pacte fiscal i amb el govern espanyol i els partits catalans és decisiu. Veurem qui fa pinya a Catalunya i quina és la resposta del govern espanyol, i en funció d'això decidirem coses pel 2013”, ha argumentat.

El president ha informat que la setmana que ve acabarà la seva ronda de contactes amb els líders dels diferents partits amb Joan Herrera (ICV-EUiA) a principis de la setmana i la resta de grups a finals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

El TSJC reactiva el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O

barcelona
Pròxim Orient

Eslovènia anuncia que també reconeixerà Palestina aviat

Barcelona
tribunals

Suspenen un altre judici a dos manifestants i a quatre agents per la llei d’amnistia

barcelona
Alemanya

Els ultres d'AfD veten les aparicions en públic del seu líder a les europees

barcelona
política

Els crítics d’ERC impulsaran una candidatura “de renovació”

barcelona
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a l’Estat espanyol, Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona