Política

Blasco envia un comunicat per a evitar donar explicacions a les Corts

El síndic del PP, relegat del seu càrrec fins que es produïsca la imputació efectiva, apel·la a la presumpció d'innocència i demana que s'eviten judicis paral·lels

L'exconseller ha rebut el suport de Francisco Camps que ha assistit al ple sols un quart d'hora

El fins ara síndic del PP a les Corts, Rafael Blasco, ha optat per enviar un comunicat oficial i evitar així les preguntes dels nombrosos mitjans de comunicació que hui l'esperaven a la cambra després de saber-se que la jutgessa de la causa de cooperació ha demanat la seua imputació.

El diputat ha subratllat que només conéixer la notícia va posar el seu càrrec a disposició de Fabra, però que aquest no va acceptar la decisió en no existir una imputació formal. El president popular va decidir apartar de manera temporal Blasco de les funcions de portaveu al parlament valencià en favor de qui exercia les funcions de viceportaveu, Rafael Maluenda. Durant la sessió plenària d'aquest dimecres, Maluenda ja ha exercit de portaveu del grup popular, tot i que Blasco ha continuant ocupant l'escó que correspon al portaveu del PP, tot just darrere del president Fabra

El grup popular s'havia reunit a primera hora d'aquest matí al parlament valencià en una reunió presidida per Fabra on s'ha oficialitzat aquest relleu provisional a l'espera de notícies sobre l'avenir judicial del cas. Fonts oficials del PP han explicat que el president ha estat especialment “afectuós” amb Blasco i que ha confiat que la causa judicial quede en un no res, però que dissortadament aquesta funciona de manera lenta. Les mateixes fonts han comentat que el síndic ha rebut moltes mostres de suport de tots els seus companys.

Després Blasco, a qui se li ha vist amb el semblant molt seriós tot el ple, ha accedit a l'hemicicle acompanyat del president Fabra i del secretari general de la formació.

Camps

L'expresident Francisco Camps, absent de la cambra pràcticament durant tot el que va de legislatura, ha fet coincidir el seu retorn amb un dels dies més durs per a Blasco, iniciativa que podria interpretar-se com un gest de suport. Cal recordar que l'exconseller de Ciutadania el va acompanyar pràcticament tots el dies que va durar la causa dels vestits als TSJ i que sempre ha sigut un dels màxim defensors de l'expresident.

Això no obstant, Camps i Blasco han evitat mirar-se i l'expresident, que ha arribat tard junt a l'alcaldessa de València, ha abandonat l'hemicicle al quart d'hora de seure's al seu escó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.