Política

La jutgessa encarrega un informe sobre Oriol Pujol en el cas ITV

Hisenda ha de fer un “recopilatori” de la seva “intervenció”

El líder de CDC recorda que al jutjat no l'han citat

La titular del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, Sílvia López Megía, en el marc de la investigació sobre la suposada trama de corrupció de les ITV a Catalunya, ha encarregat a l'Agència Tributària que elabori un “informe recopilatori de la intervenció” en els fets d'Oriol Pujol i que faci constar “totes les referències i converses” relatives al secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), amb les seves transcripcions.

La instrucció, datada el 13 de juny del 2012, s'inclou en el sumari d'aquest cas de les presumptes concessions irregulars de centres d'inspeccions tècniques de serveis (ITV) a Catalunya i de futures inspeccions energètiques a indústries i particulars, descoberta en el cas Campió. L'elaboració d'aquest informe separat d'Oriol Pujol és perquè ell és aforat i, si la magistrada veiés algun indici delictiu en el seu comportament, ho hauria d'elevar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que és l'òrgan competent per investigar i, si cal, processar parlamentaris.

Per ara, hi ha imputats tres empresaris –Sergi Alsina, Sergi Pastor i Ricard Puignou–, el subdirector general de Seguretat Industrial, Isidre Masalles, i el càrrec de CDC Josep Tous. En les escoltes telefòniques, els empresaris parlen de Pujol com la persona que donaria l'impuls dels seus projectes dins l'administració. En aquest sentit, Pujol va lamentar ahir el contingut de les converses i va recordar que no ha estat citat ni a declarar com a testimoni al jutjat. El secretari de CDC també va lamentar el “degoteig” d'informes de la fiscalia i de l'Agència Tributària entorn de persones vinculades a Convergència.

Precisament, Oriol Pujol compareix avui al Parlament per donar explicacions sobre el presumpte finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música.

Pel que fa al cas de les ITV, l'Agència Tributària afirma que Pujol “tindria indirectament participació accionarial a Upprime Energy a través de Sergi Alsina”. Aquesta societat es va crear per fer certificacions energètiques. El 70% d'Upprime seria de Ficosa i el 30% restant se'l repartirien Alsina, Pastor i altres empresaris.

LES FRASES

Lamento que persones que conec es puguin dirigir a mi en els termes que sembla que ho fan, i això em genera un punt de disgust
No conec res del sumari, ni tan sols en formo part, ni se m'ha citat al jutjat, ni res de res
Oriol Pujol
Secretari general de cdc

ICV demana explicacions i ERC no

Arran de les informacions del cas de les ITV, la portaveu d'ICV, Dolors Camats, va assegurar que ha de ser el màxim responsable de Convergència, Artur Mas, qui doni explicacions, “pel bé de CDC i de la presidència de la Generalitat”. La portaveu d'ERC, Anna Simó, però, va assegurar que Esquerra només s'hi pronunciarà si Pujol és imputat. “Facilitació de contactes no és cap delicte”, va dir.

ERC també surt en el sumari. Hi ha una carta d'un treballador que demana al jutjat que investigui perquè ERC, quan governava, va donar la ITV d'Amposta a una empresa, fet comentat per un dels imputats en una conversa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.