Política

Duran: “Independència i pacte fiscal, antagònics”

UDC serà a la mobilització sobiranista que es prepara per la Diada, però amb la reivindicació del pacte fiscal com a “únic motiu”. És més, el partit, en boca del seu president, Josep Antoni Duran i Lleida –que no hi anirà perquè aquell dia hi ha ple al Congrés i serà “on li toca” estar–, es va mostrar ahir en contra del lema oficial, Catalunya, nou estat d'Europa, així que la seva delegació, on tampoc hi haurà la vicepresidenta Joana Ortega, desfilarà darrere d'una senyera.

“Si fos pel lema, UDC no hi participaria, perquè estratègicament parlant són antagònics els objectius de la independència i el pacte fiscal”, creu Duran, que, si bé respecta que un sector del partit sí que hi vagi, defensa que l'oficial és l'actitud més “coherent” perquè és el compromís que CiU duia al programa, que s'ha fet seu el Parlament i que el president Mas ha instat a defensar. “Ara no votaríem ni sortiríem a defensar la independència, és estratègicament erroni i no està en el nostre projecte”, reafirma Duran, que lamenta que l'11-S hagi centrat el debat polític estival, si bé creu que “serà un èxit” perquè hi haurà gent que protestarà per diversos motius, fins i tot contra les retallades del govern. Al manifest aprovat ahir, UDC demana la “màxima unitat” pel nou pacte fiscal, ja que “qualsevol divisió serà utilitzada per afeblir la reivindicació”, si bé defensa el dret a l'autodeterminació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona