Política

Mas afirma que serà a la manifestació de l'11 de Setembre en esperit

Recorda que hi ha en marxa un procés de transició nacional i ara és l'etapa del pacte fiscal

Adverteix que els “homes de negre” no entraran a la Generalitat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que serà a la manifestació del proper Onze de Setembre en esperit, però ha afegit que no hi pot anar per la seva responsabilitat institucional no hi pot anar.

“L'Artur Mas hi aniria, si pensés en el meu partit també hi aniria, si pensés en els votants, també, però com a president de tots els catalans, no”, ha afirmat. “Anímicament hi seré, físicament, no”, ha reblat.

No obstant això, ha recordat que l'objectiu ara és el pacte fiscal. “Si ens diuen que no, aleshores explicarem que cal fer i decidirem.

Mas ha defensat que “estem en un procés de transició nacional” i que aquest “té etapes”, la primera de les quals és el pacte fiscal. En aquest sentit, ha destacat que és important que cada vegada hi hagi més consens al voltant del sobiranisme, però ha advertit que primer cal assolir els objectius compartits “per àmplies capes socials”, com és el cas del finançament.

“El pacte fiscal no és fàcil, però és que l'Estat propi tampoc ho és”, ha remarcat.

En relació a la negociació amb Madrid, el president català ha admès que en aquests moments no hi ha diners per repartir, però deixat clar que això no vol dir que no n'hi hagi en el futur. Així, ha precisat que l'important és canviar les regles del joc i que això es pot fer encara que no hi hagi diners. “Que Catalunya tingui la clau de la caixa i una agència tributària pròpia no costa diners”, ha explicat.

El president ha advertit que si l'Estat aprofita per “usurpar el poder polític establert a Catalunya” amb l'excusa de la situació econòmica el govern reaccionarà.

“Els homes de negre no entraran a la Generalitat. tenim molts mecanismes per evitar-ho, com convocar eleccions”, ha avisat.

De totes maneres, ha reconegut que ara mateix l'únic que pot fer un crèdit a la Generalitat és l'Estat espanyol perquè els territoris és no tenen accés als mercats financers.

Amb tot, ha vaticinat que si la política europea en aquest sentit “es relaxa una mica” i es fan “els deures”, Catalunya anirà tenint accés novament a aquests mercats. “Catalunya ha de recuperar el prestigi perquè la confiança que havíem tingut retorni”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES