Política

CiU vol que Mas insisteixi a Madrid en el canvi de model de finançament

Turull valora positivament la trobada del grup de seguiment del pacte fiscal i espera que en el futur s'hi puguin afegir més forces polítiques

El portaveu convergent aposta per “internacionalitzar” la reivindicació

El representat de CiU a la primera reunió del grup de seguiment del pacte fiscal, Jordi Turull, s'ha mostrat satisfet de la primera trobada de les forces polítiques que donen suport a l'acord parlamentari. Turull ha manifestat aquest divendres que la seva formació vol que en les negociacions amb el govern espanyol s'insisteixi en el canvi de model de finançament. El portaveu de la federació nacionalista al Parlament ha assegurat que la voluntat de la seva formació és que en el futur s'hi puguin afegir més partits en el grup de treball.

Turull ha explicat que la trobada ha estat “positiva”, “franca” i que ha sortit amb la sensació que aquest grup de treball “podrà fer bona feina”. Amb tot, no ha volgut avançar detalls i ha argumentat perquè es tracta d'un procés de negociació que necessita discreció. Això sí, ha avançat que a la primera trobada que mantindrà el president de la Generalitat, Artur Mas, i el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, el proper 20 de setembre es parlarà més de “canvi de model” que no pas de “xifres”.

El portaveu convergent ha subratllat que la negociació a Madrid s'ha de produir en els propers mesos i “tots tenim clar que no volem que s'eternitzi”. Això no obstant, ha recordat que la trobada del proper dia 20 és la primera d'aquest procés.

D'altra banda, el representant de CiU s'ha mostrat confiat que en el futur hi pugui haver garantit més forces polítiques al grup de treball i ha lamentat que els socialistes “no vulguin ni asseure's” per parlar. En qualsevol cas, ha afirmat que CiU és partidària que els socialistes siguin escoltats, encara que no com a membres plens de la comissió. En aquest sentit, ha garantit que “ha quedat clar que la voluntat política de tenir en compte el PSC hi és tota”. “En el que no hi ha acord és en que formi part del grup de treball. No podem descafeïnar nosaltres mateixos els punts de l'acord del Parlament”, ha precisat.

Turull també ha destacat que Catalunya ha d'explicar a fora què vol dir el model de finançament que reclama el Parlament i ha avançat que s'estan plantejant alguns actes d'“internacionalització”. En aquest sentit, ha ressaltat que tant la seva formació com ERC i ICV aprofitaran les “dinàmiques” dels eurodiputats catalans per “donar a conèixer” el pacte fiscal, i per recollir suports. Turull ha afegit que també s'haurà de fer alguna iniciativa semblant a l'Estat. “Més que fer pedagogia, es tracta de donar informació”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona