Política

“Mas, sigues valent”

Unes 4.000 persones es reuneixen a la plaça Sant Jaume de Barcelona per rebre el president de la Generalitat després del viatge a Madrid i li demanen que no s'aturi en el procés cap a l'estat propi

Mas surt a les portes del Palau per saludar representants de la societat civil, com ara la presidenta d'Òmnium o el president de l'IEC

Els concentratsvan instar Mas a sortir al balcó, però el president es va guardar la carta per a una millor ocasió

Tres quarts de vuit del vespre. Unes 4.000 persones omplen la plaça de Sant Jaume amb estelades, senyeres i crits a favor de la independència. Han estat convocats per l'Assemblea Nacional Catalana i també per representants de la JNC i CDC a través de les xarxes socials. Esperen Artur Mas després del seu viatge a Madrid i la frustrada trobada amb Mariano Rajoy. Li volen mostrar el seu suport, però també demanar-li que no defalleixi. Que sigui “valent” i porti el país cap a l'estat propi. És una imatge que passarà a la posteritat i que només s'ha repetit en moments molts puntuals i històrics de Catalunya.

El president de la Generalitat surt a les portes del Palau per veure la gentada. A primera fila l'espera una nodrida representació de la societat civil, com ara la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals; l'historiador Jaume Sobrequés; el filòsof Xavier Rubert de Ventós; el periodista Vicent Sanchis; els cineastes Ventura Pons i Isona Passola o el director de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Salvador Giner. Mas els saluda un per un i els convida a cantar Els segadors en una simbiosi perfectament estudiada des de la cuina de Palau per demostrar que el president té “l'escalfor” del poble. Al cap d'una estona es retira.

Els concentrats, però, reclamen que Mas surti al balcó, perquè amb prou feines l'han pogut veure. El president els fa cas omís. Es guarda la carta per a una millor ocasió, qui sap si pensant en el 14 d'abril de 1931, quan Francesc Macià va proclamar la República Catalana, com a estat d'una federació ibèrica. La mateixa Muriel Casals explica que Mas ha fet bé de no sortir al balcó. “Ja ho farà quan toqui”, hi afegeix.

A quarts de deu encara queda gent a la plaça cridant “independència”. L'eufòria no té aturador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona