Política

Divorci fred i cordial a La Moncloa

El president compareix a la seu de la Generalitat a Madrid acompanyat només de la senyera i la bandera de la UE

Rajoy marca distàncies i espera Mas al capdamunt de l'escalinata

Quan al líder del PP li convé, pot ser la persona més afable del món. “Amb Rajoy no t'hi pots barallar”, confessava ahir Artur Mas després de passar dues hores amb ell a La Moncloa. N'hi ha que diuen que en realitat, no ho fa per mandra. Tot i la duresa dels temes de fons, el president català afirmava que el tracte va ser “cordial”. Aquesta percepció, contrastava amb la fredor amb què el va rebre. Una exemple d'això va ser que no va baixar cap graó per trobar-se amb Mas, quan és un gest de cortesia habitual. El va esperar al capdamunt de l'escalinata amb una mitja rialla, que més aviat semblava una ganyota, mentre Mas li encaixava la mà amb expressió molt seriosa.

Gran expectació mediàtica

Poques coses treuen de polleguera Rajoy, però sap quins gestos fer perquè quedi constància que la situació li desagrada. I ahir ho va fer. “Segur que quan es reunia amb Esperanza Aguirre, ella cridava i ell se la mirava estranyat”, ironitzava un periodista dels molts que ahir omplien la sala d'actes de la Delegació de la Generalitat a Madrid. Un indret que va quedar petit davant l'expectació que havia generat la roda de premsa de Mas.

A banda de la premsa catalana i espanyola, periodistes d'arreu del món volien conèixer el resultat de la trobada. La situació era tan caòtica que Mas, davant les queixes dels fotògrafs perquè no tenien espai, va demanar que es posés ordre. “Esperaré el que calgui, però la meva funció no és organitzar la sala. Prou feina tinc”, somreia.

En un escenari de comiat com el que planteja Mas, la posada en escena i la simbologia resultava important. I en aquest cas, el president no volia sortir a La Moncloa, sinó en un indret que es pogués fer seu. Acompanyat de la senyera i la bandera de la UE, va fer les declaracions darrere d'un faristol en què es llegia: “Generalitat de Catalunya”. Segurament es va sentir més còmode, però també més aclaparat. Arreu sortien càmeres, cables, ordinadors i periodistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona