Política

Els Joves socialistes de la Vall d'Albaida no feliciten l'actuació policial

El col·lectiu critica també les retallades en la prevenció d'incendis i la censura al programa de festes d'Albaida

Els Joves Socialistes de la Vall d'Albaida acaben d'analitzar diferents qüestions d'actualitat marcades per “la involució democràtica que suposen” i per “la retallada en qüestions fonamentals que ens afecten directament, com els incendis d'aquest dimarts ocorreguts a Benicolet i a Benissoda”.

Així, el col·lectiu condemna l'actuació policial durant les manifestacions del 25 de setembre a Madrid i, “concretament, les càrregues brutals efectuades pels cossos i les forces de seguretat de l'Estat” ja que “aquestes accions no són admissibles ni es poden tolerar en una democràcia”. A més, l'organització les qualifica de “violència contra el poble”; per això, els seus membres demanen “una rectificació i una disculpa oficial i no una felicitació com ha fet el govern del PP” i expressen els seus “ànims i suport” als 64 ferits.

Per una altra banda, els Joves Socialistes també denuncien les retallades d'un 70% del pressupost destinat per la Generalitat Valenciana a la prevenció d'incendis des del 2008 fins el 2012. Aquesta circumstància posa de manifest, segons la formació, “la manca de sensibilitat del govern autonòmic envers el nostre patrimoni natural”. Igualment, consideren “sospitosa” la reforma recent de la Llei forestal que obri “la porta a poder construir sobre terrenys cremats” i valoren que els efectes dels darrers focs “perduraran en la nostra memòria i contribueixen, junt als del 2010, a un dels panorames més amargs dels últims temps”. JSVA lamenta que el Consell d'Alberto Fabra continue eludint responsabilitats i mire cap a un altre lloc.

Finalment, els Joves socialistes de la comarca es solidaritzen amb els seus companys d'Albaida per la censura soferta al programa de festes on no s'ha publicat l'article per ells preparat. Així, aquest fet “recorda èpoques tenebroses del passat” en paraules del col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona