Política

Mas: “Cal construir una majoria indestructible i indiscutible”

El president de la Generalitat apel·la a “l'esperit pacífic” per accelerar la transició nacional i reclama a l'Estat que escolti “educadament”

Mas assegura que respectarà els marcs legals perquè la “pulcritud democràtica” serà l'única força cap a la sobirania

La maquinària electoral de CDC s'ha posat en marxa aquest dissabte durant el seu Consell Nacional. Durant la seva intervenció, el president de la Generalitat de Catalunya i de CDC, Artur Mas, ha fixat com un dels grans objectius de la pròxima legislatura “accelerar el ritme de la transició nacional”. Ho vol fer, però, sense pressa i amb una gran majoria social que ho recolzi. “No val perdre o guanyar pel 49% o el 51%”, ha advertit Mas. Així, el president vol que aquest procés sigui al més aviat possible, però creu que potser cal endarrerir-lo per aconseguir una majoria prou àmplia, una gran majoria social, “indestructible i indiscutible”.

“Aquesta és una obra col·lectiva que només es podrà dur a terme si les majories socials hi són, funcionen i tenen voluntat i capacitat de resistència davant un procés tremendament complicat”. Per tant, Si guanya les eleccions, aposta per engegar una campanya per acabar de convèncer els indecisos i poder abordar amb garanties un possible referèndum: “En el moment de la veritat hi ha d'haver una majoria indestructible davant l'Estat”.

El líder de CDC ha assegurat que Catalunya té prou arguments per convèncer els que encara tenen “por” o “interrogants” i ha afirmat que la “identitat” i el “benestar” són dos conceptes claus. “Els que no s'identifiquin al 100% amb la identitat, es poden identificar amb les ganes de viure millor”, ha explicat. Segons el president, Catalunya està “carregada de raó” per engegar “aquest camí” per garantir el benestar i la identitat dels catalans, després de moltes dècades de “fer el bon minyó”.

En aquest context, Mas ha apel·lat a “l'esperit pacífic” dels catalans per accelerar el ritme de la transició nacional. “De provocacions, amenaces, insults i pells de plàtan en tindrem a cabassos i davant d'això hem de tenir una resposta pacífica clara. És fàcil caure en una provocació, però ens haurem de mossegar la llengua”, ha advertit Mas.

No obstant, ha aprofitat per reclamar a l'Estat que “escolti educadament” la majoria social que demana a Catalunya la sobirania nacional, i que prengui nota dels processos que el Quebec o Escòcia han engegat al Canadà o el Regne Unit.

“Hem d'explicar al món que l'únic que demanem és que si hi ha majories socials per defensar la sobirania, que se'ns escolti educadament perquè tenim els mateixos drets”. Mas recorda que Catalunya ha contribuït a la construcció d'Espanya i que ara ha de poder reclamar el seu dret a ser escoltada. “Entenem que no els agrada, però ens han d'escoltar”, insisteix.

En aquest sentit, Mas assegura que el procés de transició nacional de Catalunya s'emmarcarà en la legalitat i davant l'amenaça del govern espanyol de dur davant el Tribunal Constitucional una possible consulta sobre la independència, el president de la Generalitat ha estat clar: “Seguirem els marcs legals, siguin els espanyols, els catalans o els internacionals perquè hi ha molts marcs legals”.

Retallades inevitables

En clau més estrictament catalana, Mas ha advertit que durant la campanya hi haurà partits que es presentaran als comicis del 25-N amb la promesa d'acabar amb les retallades. “Enganyen a la gent perquè la situació de Catalunya, Espanya i Europa és la que és”, ha etzibat Mas, que recorda la darrera campanya del PP a l'estat espanyol: “Si mireu a ponent, hi ha qui governa i fa el contrari del que havia dit”.

Mas també ha fet referència a la situació que viu França amb el partit socialista: “El president es va presentar amb la bandera d'aturar les retallades i fa exactament el contrari del que havia promès”. El que serà candidat a la reelecció a la presidència assegura que la carta de la “veritat” serà clau en la campanya de CiU.

“Europa està atrapada en polítiques de màxima austeritat i poc creixement i les famoses retallades que tothom retreu s'estan fent arreu sense excepció”, recorda Mas. A nivell local també reconeix que moltes corporacions estan prenent decisions “difícils” i “desagraïdes”, però que considera necessàries per acabar aixecant el país.

Mas es proposa també per a la pròxima legislatura la reactivació econòmica i el manteniment dels pilars de l'estat del benestar. “Estem compromesos amb el camp sanitari i educatiu i dels serveis socials però no és fàcil mantenir-ho perquè l'Estat espanyol carrega les retallades als pressupostos autonòmics i reparteix malament les càrregues i sacrificis dels recursos de l'Estat”, ha etzibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona