Política

Wert: “Em sento molt orgullós del que vaig dir”

El ministre es reafirma en la seva voluntat d'“espanyolitzar” els alumnes catalans i assegura que té el suport de la resta del govern

Replica als qui l'acusen de franquista que “o no han viscut el franquisme o no han llegit un llibre en la seva vida”

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha estat un dels protagonistes destacats de la recepció oficial al Palau Reial amb motiu del Dia de la Hispanitat, i en converses amb els periodistes ha assegurat que se sent “molt orgullós” d'haver explicat al Congrés dels Diputats la seva voluntat d'“espanyolitzar” els nens catalans. En relació a les crítiques que ha rebut per aquestes declaracions, el titular d'Educació ha afirmat que “els qui l'acusen de franquista o no han viscut el franquisme o no han llegit un llibre en la seva vida”.

La celebració del Dia de la Hispanitat ha estat marcada per la reivindicació independentista a Catalunya. El tema ha protagonitzat el discurs del ministre de Defensa, Pedro Morenés, que en una entrevista a TVE ha reiterat que els espanyols estan millor units. També ha ocupat bona part de les converses que han tingut lloc a la recepció oficial del rei Joan Carles al Palau Reial de Madrid.

El ministre Wert ha estat un dels membres del gabinet més buscats pels assistents. Lluny de recular, Wert ha afirmat davant els periodistes que se sent “molt satisfet” i “molt orgullós” de les seves paraules. A més, ha assegurat que té el ple suport de tots els membres de l'executiu –inclosos Rajoy i Sáenz de Santamaría–, que així li ho van transmetre en la reunió del Consell de Ministres de dijous. Wert ha apuntat que mentre a ell se'l critica per parlar d'“espanyolitzar” els nens catalans, a la consellera d'Educació ningú li diu res per parlar de “catalanitzar” l'escola.

En canvi, ni Mariano Rajoy ni el Rei Joan Carles han volgut fer cap al·lusió en públic al tema català. El president del govern espanyol ha expressat la seva satisfacció pel Nobel de la Pau a la UE i ha recordat que Europa és un territori on es respecta els drets de les persones. Pel que fa al rescat, ha reiterat que encara no es donen les condicions per demanar-lo.

Sense la presència del president de la Generalitat, Artur Mas –ni bona part de la resta de presidents autonòmics– el màxim representant català que ha assistit a la recepció ha estat l'expresident i Senador de l'Entesa José Montilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes