Política

Òmnium:“Rita Barberà ha espanyolitzat el País Valencià”

Insta la dirigent popular a expressar si el que vol és valencianitzar o espanyolitzar la ciutat de la qual és alcaldessa

Atribueix les paraules de la batllessa al nerviosisme del PP per les últimes enquestes electorals

Òmnium Cultural ha respost, a través d'un comunicat, a les paraules de l'alcaldessa de València, Rita Barberá, que acusava l'entitat de “catalanitzar” el País Valencià.

Òmnium Cultural considera que és Rita Barberà qui ha espanyolitzat el País València amb les polítiques que ha dut a terme des que és alcaldessa. L'entitat subratlla que l'objectiu de l'entitat i de la Federació Llull en el seu conjunt és “valencianitzar” el País Valencià entenent que “valencianitzar” i catalanitzar són la mateixa cosa. En aquest sentit, insta Barberà a expressar si el que vol és valencianitzar o espanyolitzar la ciutat de la qual és alcaldessa.

Òmnium Cultural atribueix aquestes declaracions, d'una banda, “al contraatac” de diversos dirigents del PP després de les declaracions del ministre Wert en què reclamava espanyolitzar els xiquets i xiquetes catalans. I de l'altra, al nerviosisme del Partit Popular al País Valencià després que les últimes enquestes constaten un avanç significatiu dels partits de l'oposició, especialment de Compromís i Esquerra Unida. En aquest sentit, Òmnium Cultural espera que en la propera cita electoral al País Valencià s'òbriga un nou horitzó polític per als seus ciutadans i ciutadanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.