Política

Navarro diu sentir vergonya davant dinàmica “xulesca” de Rajoy i Mas

El candidat socialista a la Generalitat considera que a Catalunya hi ha “un clima bèl·lic” i “molta irresponsabilitat”

Alfredo Pérez Rubalcaba promet estar al costat del PSC en la recerca d'un model federal

El candidat socialista a la Generalitat, Pere Navarro, ha dit aquest dimarts que “l'avergonyeix” veure els presidents del govern espanyol, Mariano Rajoy, i català, Artur Mas, “apel·lant a les armes, a l'exèrcit i als Mossos” i els ha demanat a tots dos que parin en “aquesta dinàmica xulesca i provocadora”. En un esmorzar de Nova Economia Fòrum, el primer secretari del PSC, acompanyat pel líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha insistit que l'avergonyeix que Rajoy i Mas posin en ridícul Catalunya i Espanya “davant del món” i ha advocat perquè CiU i PP pateixin a les urnes -el 25 de novembre- les conseqüències dels seus actes “xulescos i provocadors”.

Navarro també ha afirmat que no creu que Catalunya estigui a les portes d'un enfrontament violent però sí que ha considerat que hi ha “un clima bèl·lic” i “molta irresponsabilitat”. Així, ha criticat la trajectòria d'Artur Mas per presentar-se “com un Messies que porta el poble a la terra promesa” i ha assegurat que ell només veu un governant “en fugida, un mal polític, temerari, agressiu i tancat”.

Per la seva part, Rubalcaba ha promès estar al costat del PSC i del seu candidat a les eleccions del 25 de novembre, Pere Navarro, en la seva recerca d'un horitzó federal per al model d'Estat, i ha assegurat que dialogaran “incansablement” per arribar a un acord.

I és que Rubalcaba ha estat l'encarregat de presentar Navarro en l'esmorzar informatiu de Nova Economia Fòrum, en una intervenció en què no ha fet cap al·lusió a la polèmica creada ahir, quan va dir no compartir el dret a decidir que els socialistes catalans han recollit en el seu programa electoral.

Sí que s'ha compromès Rubalcaba a dialogar “incansablement” per buscar acords que enforteixin Catalunya i Espanya, convençut que el socialisme català i espanyol treballaran per avançar junts i sense trencar. “En aquest interès estarem amb el PSC”, ha recalcat.

Ha recordat en aquest context que el PSC sempre ha defensat amb fermesa l'autonomia de Catalunya en el marc d'Espanya, posant per davant la llei i el diàleg. “Quina llàstima que les dretes, que tan fàcilment han trobat consensos a l'hora de retallar drets, no defugin la confrontació territorial pretenent buscar rèdits electorals efímers”, s'ha lamentat a continuació.

El secretari general del PSOE ha definit Navarro com un home tranquil, auster i dialogant, amb idees fermes i respectuós. “Un home clau en la política catalana i espanyola” en aquests temps “turbulents” que corren, ha dit Rubalcaba fins dues vegades.

Amb un símil futbolístic als que és molt aficionat, Rubalcaba ha comparat Navarro amb el jugador del Barcelona i de la selecció Xavi Hernández i ha dit que, com ell, el candidat del PSC “sap manar sense escarafalls, és elegant, eficaç, no s'arruga, quan fa falta posa el peu i és un home d'equip”.

De la mateixa manera, ha defensat el paper central que, al seu entendre, ocupa el PSC a Catalunya per garantir la convivència “davant del nacionalisme d'una i altra banda, que estan tensant la situació fins a límits insospitats i insostenibles”.

Així, s'ha referit a “aquells que volen anar-se'n d'Espanya” com CiU i a “aquells que s'han instal·lat en l'immobilisme, quan no en un clar retrocés”, en al·lusió al PP.

Precisament per representar “la centralitat política” és pel que, segons Rubalcaba, CiU i PP coincideixen a disputar-se aquest espai polític, a més de compartir la seva visió del paper del públic i el seu model per sortir de la crisi: “Els dos partits són de dretes”, ha sentenciat. “Mentre amb una mà intenten accentuar les seves diferències a cops de bandera, amb l'altra retallen en el mateix i els mateixos”, ha afegit Rubalcaba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot