Política

Duran nega que prefereixi un pacte amb el PSC abans que amb ERC

El líder d'Unió considera que cap dels dos partits està disposats a assumir la responsabilitat d'entrar al govern

Avisa que hi ha poc marge per canviar la política econòmica i que l'austeritat la marca la UE

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha negat aquest dimecres que prefereixi un pacte amb el PSC abans que amb ERC, després que aquest dimarts manifestés la sensació que Esquerra no vol assumir responsabilitat i arribar a un acord estable amb CiU. A més, ha destacat que l'important és “que hi hagi un govern fort i convocar una consulta legal”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Duran ha remarcat que s'ha de parlar tant amb ERC com amb el PSC, però començant pel partit liderat per Oriol Junqueras, perquè és qui va obtenir més escons.

Amb tot, ha avisat ERC que “hi ha poc marge per canviar les polítiques econòmiques” perquè tot està en mans de la Unió Europea i que l'austeritat és “imprescindible” per gestionar l'herència del tripartit i l'actual situació financera de la Generalitat.

Duran ha fet analitzat els resultats de CiU el 25-N, considerant que potser “no vam encertar el nostre discurs” i destacant que s'ha donat la “irrupció d¡un nou vot” que el partit no va saber “capitalitzar” i que va anar cap “opcions antisistema”, en referència a la CUP, de qui ha dit que té “tot el meu respecte”. Duran ha defensat que cal fer autocrítica i que ell la faré, però que no se sent més responsable que qualsevol altre pels resultats obtinguts, en referència algunes veus crítiques, coml'alcalde de Vic, Vila d'Abadal, que considera que el seu discurs ha perjudicat Mas a les urnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.